Hogy kell "göngyölíteni" C nyelven?
Figyelt kérdés
Van egy struktúrám:
struct jarat
{
int sorszam;
int jegyar;
};
A következőképpen deklaráltam: struct jarat tomb[sor]
Hogy kell összeadni a "jegyar" oszlop összes elemét?("göngyölítés") Gondolom for ciklust kell használni, de még nem jöttem rá, hogy mit kell beleírni.
2014. máj. 8. 23:06
1/15 Tengor válasza:
Valami ilyesmi:
int i, sum;
for (int i=0; i<sor; i++) sum += tomb[i].jegyar;
2/15 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld kéz :))
2014. máj. 8. 23:09
3/15 anonim válasza:
"Göngyölítés" :D Amikor először megláttam a kérdés címét, mondom WTF?? Ilyet se hallottam még a szummára mondani, hogy "göngyölítés" :D
4/15 Tengor válasza:
#3, pedig az excelben is van ilyen függvény: =GÖNGYÖLÍT(A1:A10) :D
5/15 A kérdező kommentje:
Igen :) Tudom, hogy hülye neve van, de a szummát azért nem írtam, mert nem biztos, hogy az mindenkinek egyértelmű. :)
2014. máj. 9. 11:51
6/15 anonim válasza:
Huh, még szerencse, hogy nem használok magyar Excel-t. Régen egyszer volt szerencsém hozzá, amikor a melóhelyen cseregépen kellett dolgozni, nézem, VKERES, FKERES, meg HAHIBA, na mondom mennyetek a f*s.z.o.m-ba, majd szóljatok, ha van normális gép, oszt' mentem is haza :D
7/15 Tengor válasza:
Ha nem írod a példát, akkor bizony nem nagyon kaptál volna választ rá. A szumma azért egyértelműbb.
8/15 anonim válasza:
Na ja, a programozók inkább a szabványos megnevezéseket preferálják a magyar "szaknyelv" helyett :)
Nem állomány, hanem file, nem mappa, hanem directory, nem állomány-fogó, hanem file-handle(ez utóbbit tényleg hallottam anno a főiskolán C++ tárgyból egy tanár szájából.. :D)
9/15 anonim válasza:
> a szummát azért nem írtam, mert nem biztos, hogy az mindenkinek egyértelmű.
Tejóég
10/15 anonim válasza:
a "állomány-fogó" nálam felér egy könyvégetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!