Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell "göngyölíteni" C...

Hogy kell "göngyölíteni" C nyelven?

Figyelt kérdés

Van egy struktúrám:

struct jarat

{

int sorszam;

int jegyar;

};

A következőképpen deklaráltam: struct jarat tomb[sor]

Hogy kell összeadni a "jegyar" oszlop összes elemét?("göngyölítés") Gondolom for ciklust kell használni, de még nem jöttem rá, hogy mit kell beleírni.

2014. máj. 8. 23:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Na és a szoftvercsatorna? Ez egy valós .NETes exception message: "Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson."

"magyarul" így hangzik: A socket operation was attempted to an unreachable host.

2014. máj. 9. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Naja, ez is zseniális.. :D

Bár foglalatként sem hangzott volna jobban.. :D

Na amúgy ezt aztán már pláne nem értem, hogy exception error message-eket minek kell magyarítani...

Mert az Excel még oké, sok az 1.0 béta verziós Marika néni az önkormányzatokban, aki miatt muszáj, de ez..

2014. máj. 9. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:

> Hogy kell összeadni a "jegyar" oszlop összes elemét?("göngyölítés")

Van erre szép magyar szó: összegzés. Ezt mindenki értette volna.

> a szummát azért nem írtam, mert nem biztos, hogy az mindenkinek egyértelmű

A szummát is értette volna minden programozó.

2014. máj. 9. 19:02
 14/15 A kérdező kommentje:
De köcsög vagyok
2014. máj. 9. 19:31
 15/15 anonim ***** válasza:

"Bár foglalatként sem hangzott volna jobban.. :D"

Ez igaz, én is utálom, hogyha lefordítják a szaknyelvet magyarra, de azért azt be kell vallani, hogy bizony angolul sem hangozhat jobban.

Ahogy például a pointer (mutató), referencia (hivatkozás) annyira nem tré szavak magyarul, ugyanakkor a get/set/socket/handle/string/hook/anchor stb. ugyanazok a hétköznapi szavak angolul is, mint magyarul.

2014. máj. 9. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!