Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit tegyek ha nincs ötletem?

Mit tegyek ha nincs ötletem?

Figyelt kérdés
Én egy ötlethiányos programozó vagyok. Egyszerűen nem akar jönni az ötlet. Szeretek programozni, és nagyon kivagyok már hogy nincs ötletem. Mit lehetne tenni ez ellen?

2014. máj. 10. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem az ihlethiányra gondolsz, ami akkor lenne, ha művész lennél, de nem vagy?
2014. máj. 10. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Ilyenem nekem is volt... és lenne is, ha nem terelné el a meló a figyelmem. Hétvégente ha programozhatnékom van, akkor egy picit előre dolgozom. :D

Amúgy pl. tanulgass új technológiákat. Később hasznos lesz, meg hátha ötletet is ad. :)

Vagy ha van régi programod, valami komolyabb, akkor esetleg fejleszd tovább, hogy referenciaként be tudd mutatni, pl. dokumentáld le rendesen a kódot, meg tedd könnyen fejleszthetővé.

2014. máj. 10. 13:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon tanulni már nem tudok mit. Eddig nem volt olyan probléma amit ne tudtam volna orvosolni. Még egy félkész operációs rendszert is készítettem már(nem nem Cosmos-al, hanem tényleg hardverközelbe mentem).
2014. máj. 10. 13:45
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha tényleg jó vagy,és szeretsz programozni akkor OpenSource.

Van egy csomó project. Azokat is be lehet mutatni referencia ként amelyekben dolgoztál.

2014. máj. 10. 14:22
 5/9 A kérdező kommentje:
És amikor rákérdezek megjön az ihlet :D Ezt máskor is megcsinálom. Találtam egy ötletet, ami nem is lehet olyan béna.
2014. máj. 10. 14:43
 6/9 iostream ***** válasza:
100%

"Nagyon tanulni már nem tudok mit."

Hatalmas problémákat érzékelek. De azért sok sikert.

2014. máj. 10. 17:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Készíts képernyővédőket, vagy foglalkozz adatbázisokkal.
2014. máj. 10. 19:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nincs ötleted...

tanulj nyelveket, meg hasoló dolgokat.

Néhány ötlet:

-sakkozó program(gép ellen játszhat a gép előtt ülő)

- labirintus(benne egy ellenfél, akit el kell kerülni)

- 1 oldal,amire példaprogramokat raksz fel akármilyen nyelvből(c#, javascript, php, stb) és persze lehessen kipróbálni a kódokat az oldalon

-paint másként

- matekos szoftver(lásd Maxima)

- saját böngésző :D

Esetleg open source-kban segíteni.:)

2014. máj. 10. 21:59
 9/9 anonim válasza:

felejts el mindent amit programozásról tanultál, csukd be a szemed, és kapcsold ki az agyad 1 kis időre, vagy menj el sétálni. Kezdj el hülyeségeken gondolkozni, a kreativítás lényege h több szempontból vizsgálsz meg 1 dolgot. Amikor elkezdesz ötletelni onnantól kezdve már fel lehet úgy fogni mintha az univerzumtól kapnád az ötleteket te csak az ajtót nyitod ki és beengeded őket sorba. Vendégül látod ezeket, és ha szimpatikus, kinyitod a szemed, és megprogramozod.

Egy Google fejlesztő voltam.

Nah jó nem :)

2014. máj. 15. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!