Kis segítség kéne átírni egy Java programot applet formába. Pár sor az egész. Ha valakinek van kedve segíteni, írna egy mailt?
Mert némi magyarázat is kéne melléje :)
import java.util.Scanner;
class Root {
public static void main(String[] arguments) {
Scanner in = new Scanner(System.in);
System.out.print("number: ");
int number=in.nextInt();
in.close();
System.out.println("The square root of " + number + " is " + Math.sqrt(number));
}
}
Ez így már jobb. Halványan rémlik valami, anno egy tesztprogit megírtam Java Appletként. A System.out névteret csak konzolos alkalmazásban tudod használni.
Az applet más tészta, ott van egy adott méretű területed, amivel gazdálkodhatsz, és a GUI a barátod. Mindenképpen újat kell írnod! Úgy tudod a legegyszerűbben megtanulni, ha írsz egy grafikus programot, aminek van egy formja, és arra ráteszel egy textboxot. Ha ezzel meg tudod oldani a problémát, akkor gyerekjáték lesz a formot átírni úgy, hogy appletként működjék.
Köszi a választ!
Mutatok egy példát:
------------------------
import java.awt.*;
public class RootApplet extends javax.swing.JApplet {
int number;
public void init() {
number = 225;
}
public void paint(Graphics screen) {
Graphics2D screen2D = (Graphics2D) screen;
screen2D.drawString("The square root of "
+ number
+ " is "
+ Math.sqrt(number), 5, 50);
}
}
------------------------
így néz ki applet formában, annyi különbséggel, hogy itt a 'number' értékét tartalmazza a kód.
amit nem tudok belevenni az appletbe, az a Scanner.
----
<applet code="RootApplet.class" height="100" width="300">
</applet>
----
ez .html formába mentve és böngészőben elindítva "The square root of 225 is 15.0" -t eredményezi.
Viszont ha beleveszem a Scanner-t, böngészőben nem indul el, viszont ha appletviewer-t használok, azt érem el, hogy megjelenik a kis doboz 'Applet loaded', majd a parancssorban dobja ki a 'number:' szöveget, ahová ha megadok egy számot a kis dobozban megkapom a "The square root of x is y"-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!