Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kis segítség kéne átírni egy...

Kis segítség kéne átírni egy Java programot applet formába. Pár sor az egész. Ha valakinek van kedve segíteni, írna egy mailt?

Figyelt kérdés
2009. dec. 26. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Mért nem írod ide le..
2009. dec. 29. 18:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Mert némi magyarázat is kéne melléje :)

import java.util.Scanner;

class Root {

public static void main(String[] arguments) {

Scanner in = new Scanner(System.in);

System.out.print("number: ");

int number=in.nextInt();

in.close();

System.out.println("The square root of " + number + " is " + Math.sqrt(number));

}

}

2009. dec. 29. 19:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez így már jobb. Halványan rémlik valami, anno egy tesztprogit megírtam Java Appletként. A System.out névteret csak konzolos alkalmazásban tudod használni.

Az applet más tészta, ott van egy adott méretű területed, amivel gazdálkodhatsz, és a GUI a barátod. Mindenképpen újat kell írnod! Úgy tudod a legegyszerűbben megtanulni, ha írsz egy grafikus programot, aminek van egy formja, és arra ráteszel egy textboxot. Ha ezzel meg tudod oldani a problémát, akkor gyerekjáték lesz a formot átírni úgy, hogy appletként működjék.

2009. dec. 29. 23:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Mutatok egy példát:

------------------------

import java.awt.*;

public class RootApplet extends javax.swing.JApplet {

int number;

public void init() {

number = 225;

}

public void paint(Graphics screen) {

Graphics2D screen2D = (Graphics2D) screen;

screen2D.drawString("The square root of "

+ number

+ " is "

+ Math.sqrt(number), 5, 50);

}

}

------------------------

így néz ki applet formában, annyi különbséggel, hogy itt a 'number' értékét tartalmazza a kód.

amit nem tudok belevenni az appletbe, az a Scanner.

----

<applet code="RootApplet.class" height="100" width="300">

</applet>

----

ez .html formába mentve és böngészőben elindítva "The square root of 225 is 15.0" -t eredményezi.

Viszont ha beleveszem a Scanner-t, böngészőben nem indul el, viszont ha appletviewer-t használok, azt érem el, hogy megjelenik a kis doboz 'Applet loaded', majd a parancssorban dobja ki a 'number:' szöveget, ahová ha megadok egy számot a kis dobozban megkapom a "The square root of x is y"-t.

2009. dec. 29. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!