Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » BME villamosmnök és informatik...

György Kristóf kérdése:

BME villamosmnök és informatika karra járó mérnök imformatikus szerint?

Figyelt kérdés

most jelenleg 11-es vagyok és most teszem le informatikából a középszintűt és az lenne a kérdésem, hogy a BME-n milyen nehéz tantárgyakra tudok számítani? és hogy érdemes e előtte egy okj-s programozási képzésre elmenni h tetszik e ez a szakma? mert jelenleg a programozási alapom az az h még anno csináltunk infón számológépet és egy kis alap játékot, de tetszett nagyon. Azt tudom ahogy olvasgattam, hogy az ottani matek az irtó nehéz, de arra már van is ismerősöm aki tud rajtam segíteni. a programozási tantárgyak esetleg rajtam múlnak h tanulom e vagy aki nem foglalkozik kis kora óta evvel az felejtse is el?

Válaszokat előre is köszönöm!

K.

2014. ápr. 28. 17:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A matekra nem elég egy ismerős, neked is kenni-vágni kell. A tanulási időd 50-80%-át a matek fogja adni, ha a középiskolás anyagot is mellé kell tanulni az tuti csúszás.

Előtte programozni nem rossz ötlet, de az tényleg nulláról indul. Évvégén, nyáron ha van időd foglalkozhatsz vele, megtanulhatod az első 1-2 félév anyagát, legalább több időd lesz a matekra.

A másik ami segít, ha a fizikát tanulod (fakton pl.), ez szintén olyan tárgy, hogy nulláról indul de megfelelő alapokkal 2 félév gyakorlatilag tanulás nélkül teljesíthető.

2014. ápr. 28. 18:10
 2/6 anonim ***** válasza:

"A tanulási időd 50-80%-át a matek fogja adni"

vagy legalábbis így érzel majd

de az pont elég :)

2014. ápr. 28. 19:52
 3/6 Sidel ***** válasza:
Matek fakt, fizika fakt. Én 0 tudással mentem neki a programozásnak a BME-n. Az első három félév programozós tárgyait csont nélkül vettem. Az egész csak gyakorlás kérdése.
2014. ápr. 29. 10:06
 4/6 A kérdező kommentje:
sajnos a sulinkban matek es fizika fakt nincs, mert zenesz konziba jarok ... a matekra egy elte-n tanito ptoffeszor lenne az ismeros. a programozasra tudtok ajanlani valamilyen kezfo konyvet vagy esetleg progranot melyet erdemes megtanulni? meg anno a pascal vt de sajnos arra sem emlekszem teljesen :(
2014. ápr. 29. 10:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Inkább matek és fizikakönyveket keress, mert a programozáson max 10% bukik, matekon ~50-80. Aki otthagyja, az sem azért mert előre nem tanult programozást.
2014. ápr. 29. 12:28
 6/6 A kérdező kommentje:
koszonom szepen! sokat segitettel mert amiket eddig olvastam a bme-rol elszomorito volt . de legalabb mostmar tudom h vegezheto annyi tudassal ami nekem van, ha rahajtok .
2014. ápr. 29. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!