Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik nyelvre specializálódja...

Melyik nyelvre specializálódjak? Mert én nem tudok dönteni.

Figyelt kérdés

A C# vagy a C++ nyelvet válasszam?

Igaz,hogy a c++ ki fog halni egy idő után és átt fogj venni a helyét a c#?

Én programoztam már mind a kettőben de nem jutok döntésre.

Help.

Úgy érzem,hogy nem tudhatok két nyelvet igazán jól és nem is akarok két nyelvet tudni.

2014. ápr. 22. 00:32
1 2
 11/20 iostream ***** válasza:

"37 033 válaszadó"

Ez egész soknak tűnik. Kérdés, hogy oszlik el, tehát IT-n belül mennyi a válaszoló.

2014. ápr. 23. 12:51
 12/20 anonim ***** válasza:

""37 033 válaszadó"

Ez egész soknak tűnik. Kérdés, hogy oszlik el, tehát IT-n belül mennyi a válaszoló."

Ezt hol írja ki? Lehet, vak vagyok, de én nem látom sehol.. :)

2014. ápr. 23. 16:15
 13/20 anonim ***** válasza:
Amúgy C++ programozó 477000 HUF bruttó.. abból nettóban marad kb. 300, hát ez elég fika.. főleg, ha azt nézem, hogy pár száz kilométerrel odébb a minimálbér 1400 EUR..
2014. ápr. 23. 16:41
 14/20 iostream ***** válasza:
Azt senki nem kérdezte, hogy más országokban más gazdasági helyzet mellett mennyit lehet keresni.
2014. ápr. 23. 18:29
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát nem, de azért elgondolkodtató. Főleg hogy a programozók nagy részét nem is itthoni cégek foglalkoztatják, és nem is magyar piacra termelnek, tehát a gazdasági helyzethez semmi köze nincs ennek.

Mégis, ugyanaz a cég, amelyik mondjuk Franciaországban, vagy Németországban egy programozónak kifizet mondjuk havi 5000 Eurót, az itthon fizet 1000 Eurót, és az már egy elég jó fizu, pályakezdőnek inkább csak olyan 5-600 Euró körül..

2014. ápr. 23. 19:51
 16/20 anonim ***** válasza:

Ezért is lettem vállalkozó, a tököm tele lett azzal, hogy 2x annyit dolgozok 2x olyan magas színvonalon, mint egy p.ö.c.s. német, vagy francia, vagy amerikai, és pénzben mégis a töredékét fizetik nekem.

B@s.s.zák meg a multik. A magyar vállalkozók meg pláne, mert azok még annyit sem fizetnek, ráadásul azt a keveset is feketén.

2014. ápr. 23. 19:56
 17/20 iostream ***** válasza:

"az itthon fizet 1000 Eurót, és az már egy elég jó fizu, pályakezdőnek inkább csak olyan 5-600 Euró körül.."

Azért az a 600 elég kevés lenne. Olyan nettó 200k körül vannak a kezdőfizuk, legalábbis aki ez alatt megy el annak a tudása a kezdőszint alatt van vagy átkúrták.

Az meg, hogy nem a hazai piacra termelsz? Kit érdekel? Pont azért jöttek ide, mert itt olcsóbbak a programozók. Ha nem dolgoznánk olcsón, nem itt dolgoztatnának a multik. Itthon még így is meglehetősen jól el lehet lenni ennyi zséből, emlékszem kezdőként még azon nevettem, hogy a nettóm nagyobb, mint a bruttó átlagfizu, most meg már a szorzót próbálom feltornászni minél magasabbra.

2014. ápr. 24. 00:03
 18/20 anonim ***** válasza:

"Azért az a 600 elég kevés lenne. Olyan nettó 200k körül vannak a kezdőfizuk, legalábbis aki ez alatt megy el annak a tudása a kezdőszint alatt van vagy átkúrták."

Igazad lehet.

Akkor legyen 650-700 :)

"Az meg, hogy nem a hazai piacra termelsz? Kit érdekel? Pont azért jöttek ide, mert itt olcsóbbak a programozók. Ha nem dolgoznánk olcsón, nem itt dolgoztatnának a multik. Itthon még így is meglehetősen jól el lehet lenni ennyi zséből, emlékszem kezdőként még azon nevettem, hogy a nettóm nagyobb, mint a bruttó átlagfizu, most meg már a szorzót próbálom feltornászni minél magasabbra."

Hát ez is egy hozzáállás.. engem spec. bosszant, ha kihasználnak. Érdekes módon anno, amikor vállalkozói státuszba váltottam, a jövedelmem egyből felugrott a nyugati bérek színvonalára, pedig ugyanazoknak a cégeknek dolgoztam vállalkozóként, ahol előtte alkalmazottként.

Sőt, mindegyik munkahelyemen, ahonnan leléptem, megpróbáltak visszatartani egy igencsak zsíros fizetésemeléssel(volt, ahol nettó bér duplázást ígértek be, ha maradok) amit előtte a bértárgyalásokon soha nem sikerült kialkudnom. És nem azt mondták, hogy jóvan, menjé' nyugodtan, majd felveszünk helyetted egy indiait. Ők is tudják, hogy a munkánk sokkal többet ér, mint amennyit fizetnek, csak b*sznak addig megfizetni, amíg az ember ki nem harcolja magának.

2014. ápr. 24. 09:48
 19/20 iostream ***** válasza:

"amíg az ember ki nem harcolja magának."

Ez teljesen igaz, de ez nem a rendszer hibája, az emberek nem alkudnak a fizetésükért. Meg az is igaz, hogy sokkal többet érsz a cégnek, ha már ott dolgozol pár éve, szimplán a betanulási idő miatt.

Az meg, hogy kihasználnak téged egyáltalán nem igaz. Ezzel az erővel mindenkit kihasználnak, hiszen nyugatabbra mindenki többet keres.

2014. ápr. 24. 12:29
 20/20 anonim ***** válasza:

"Ezzel az erővel mindenkit kihasználnak, hiszen nyugatabbra mindenki többet keres."

Hát valahol ez így is van. De mindegy, nem akarom a politika/történelem/gazdaság irányába elvinni a kérdést, úgyhogy inkább hagyjuk :)

2014. ápr. 24. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!