Melyik nyelvre specializálódjak? Mert én nem tudok dönteni.
A C# vagy a C++ nyelvet válasszam?
Igaz,hogy a c++ ki fog halni egy idő után és átt fogj venni a helyét a c#?
Én programoztam már mind a kettőben de nem jutok döntésre.
Help.
Úgy érzem,hogy nem tudhatok két nyelvet igazán jól és nem is akarok két nyelvet tudni.
"37 033 válaszadó"
Ez egész soknak tűnik. Kérdés, hogy oszlik el, tehát IT-n belül mennyi a válaszoló.
""37 033 válaszadó"
Ez egész soknak tűnik. Kérdés, hogy oszlik el, tehát IT-n belül mennyi a válaszoló."
Ezt hol írja ki? Lehet, vak vagyok, de én nem látom sehol.. :)
Hát nem, de azért elgondolkodtató. Főleg hogy a programozók nagy részét nem is itthoni cégek foglalkoztatják, és nem is magyar piacra termelnek, tehát a gazdasági helyzethez semmi köze nincs ennek.
Mégis, ugyanaz a cég, amelyik mondjuk Franciaországban, vagy Németországban egy programozónak kifizet mondjuk havi 5000 Eurót, az itthon fizet 1000 Eurót, és az már egy elég jó fizu, pályakezdőnek inkább csak olyan 5-600 Euró körül..
Ezért is lettem vállalkozó, a tököm tele lett azzal, hogy 2x annyit dolgozok 2x olyan magas színvonalon, mint egy p.ö.c.s. német, vagy francia, vagy amerikai, és pénzben mégis a töredékét fizetik nekem.
B@s.s.zák meg a multik. A magyar vállalkozók meg pláne, mert azok még annyit sem fizetnek, ráadásul azt a keveset is feketén.
"az itthon fizet 1000 Eurót, és az már egy elég jó fizu, pályakezdőnek inkább csak olyan 5-600 Euró körül.."
Azért az a 600 elég kevés lenne. Olyan nettó 200k körül vannak a kezdőfizuk, legalábbis aki ez alatt megy el annak a tudása a kezdőszint alatt van vagy átkúrták.
Az meg, hogy nem a hazai piacra termelsz? Kit érdekel? Pont azért jöttek ide, mert itt olcsóbbak a programozók. Ha nem dolgoznánk olcsón, nem itt dolgoztatnának a multik. Itthon még így is meglehetősen jól el lehet lenni ennyi zséből, emlékszem kezdőként még azon nevettem, hogy a nettóm nagyobb, mint a bruttó átlagfizu, most meg már a szorzót próbálom feltornászni minél magasabbra.
"Azért az a 600 elég kevés lenne. Olyan nettó 200k körül vannak a kezdőfizuk, legalábbis aki ez alatt megy el annak a tudása a kezdőszint alatt van vagy átkúrták."
Igazad lehet.
Akkor legyen 650-700 :)
"Az meg, hogy nem a hazai piacra termelsz? Kit érdekel? Pont azért jöttek ide, mert itt olcsóbbak a programozók. Ha nem dolgoznánk olcsón, nem itt dolgoztatnának a multik. Itthon még így is meglehetősen jól el lehet lenni ennyi zséből, emlékszem kezdőként még azon nevettem, hogy a nettóm nagyobb, mint a bruttó átlagfizu, most meg már a szorzót próbálom feltornászni minél magasabbra."
Hát ez is egy hozzáállás.. engem spec. bosszant, ha kihasználnak. Érdekes módon anno, amikor vállalkozói státuszba váltottam, a jövedelmem egyből felugrott a nyugati bérek színvonalára, pedig ugyanazoknak a cégeknek dolgoztam vállalkozóként, ahol előtte alkalmazottként.
Sőt, mindegyik munkahelyemen, ahonnan leléptem, megpróbáltak visszatartani egy igencsak zsíros fizetésemeléssel(volt, ahol nettó bér duplázást ígértek be, ha maradok) amit előtte a bértárgyalásokon soha nem sikerült kialkudnom. És nem azt mondták, hogy jóvan, menjé' nyugodtan, majd felveszünk helyetted egy indiait. Ők is tudják, hogy a munkánk sokkal többet ér, mint amennyit fizetnek, csak b*sznak addig megfizetni, amíg az ember ki nem harcolja magának.
"amíg az ember ki nem harcolja magának."
Ez teljesen igaz, de ez nem a rendszer hibája, az emberek nem alkudnak a fizetésükért. Meg az is igaz, hogy sokkal többet érsz a cégnek, ha már ott dolgozol pár éve, szimplán a betanulási idő miatt.
Az meg, hogy kihasználnak téged egyáltalán nem igaz. Ezzel az erővel mindenkit kihasználnak, hiszen nyugatabbra mindenki többet keres.
"Ezzel az erővel mindenkit kihasználnak, hiszen nyugatabbra mindenki többet keres."
Hát valahol ez így is van. De mindegy, nem akarom a politika/történelem/gazdaság irányába elvinni a kérdést, úgyhogy inkább hagyjuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!