Miből, honnan lehet grafikus programozást tanulni?
Sziasztok!
Grafikus programozást szeretnék tanulni C-ben vagy C++-ban. Hobbi szinten foglalkozom a programozással, Javában és Pythonban már tudok grafikusan is.
Most szeretném elkezdeni C vagy C++ nyelven is. A kérdést azért tettem fel, mert tudtommal C vagy C++ nyelven már elég máshogy van ez (kellenek más programok vagy ilyesmi) nem úgy, mint Javában vagy Pythonban, ahol csak be kell importálni a csomagot vagy osztályt, aztán lehet gépelni.
Tudom, hogy googleba beírom kapok 1000 találatot, de olyat keresek, amiből esetleg ti is tanultatok.
Előre is köszi a válaszokat, jó válaszokért megy a zöld kezecske.
Mit értesz "grafikus programozás" alatt?
OpenGL-es 3D-s cuccokat v. windows form alapú dolgokat?
Kezdetben a két dimenziósat szeretnék, szóval ilyen, hogy ablakok, nyomógombok, vásznak stb.
De ez az SDL most, hogy így rákerestem ez is érdekelne.
Tudsz esetleg valami fasza tutorialt?
Hát SDL-el nem fogsz nagyon ablakozni..
Feltételezem, Windows alatt fejlesztenél.
Nos, az a baj, hogy az MFC, a MS lib-je egy sz*r, ráadásul régi is.. Van még a WTL, de az se sokkal jobb, ráadásul gyatra a dokumentáció is hozzá.
Én ezt a kettőt használtam régebben, de rémálom mindkettő.
Viszont - állítólag - a Qt az tök jó ilyen célra, ha jól tudom, még saját IDE is van hozzá, de nekem az kimaradt, akkorra már áttértem a C#-ra :)
SDL-lel nem fog ablakozni? Már mér ne?
Amúgy elég barbár dolog az ablakozást C/C++-ra bízni, sok szenvedés kevés eredményért. De ha érdekel, érdemes lemenni alapszintre: GDI vagy X lib, rendszertől függően. Google kiad alap programokat, ahol 80-100 sorból összerak neked egy (üres) ablakot, sokat lehet tanulni egy desktop environment belső életéről.
"SDL-lel nem fog ablakozni? Már mér ne? "
Tudtommal az SDL-ben nincs ilyesmi, hogy button-ok, textbox-ok, stbstb., amivel Windows Form-okat lehet összepakolgatni.. de lehet, hogy tévedek.
Hát ha programozgatni kell, akkor már nem éri meg használni :)
Franc se fog 30 sornyi kódot bepötyögni egy gomb létrehozásához, mikor más lib-ekhez, mint a Qt, még IDE is van designerrel, oszt' 2 kattintás az egész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!