Mivel valósítsam meg JAVA-ban a következőt?
Az ismert androidos Pou játékot kell megcsinálnom leegyszerűsített változatban. Megvannak adva a különböző ételek amiket meg lehet venni, eltárolni és később megetetni vele. Mindegyiknek megvan az ára és hogy mennyivel növeli illetve csökkenti az egyes tulajdonságokat.
A kérdés az, hogy azt a kb. 14 db ételt/italt mivel lenne célszerű megvalósítani. Egy Etelek ősosztállyal és abból származtatni minden egyes ételt, egy Etelek osztallyal és egy abból készített tömbbel vagy esetleg valami más megoldással?
Én szerintem egy ételek osztállyal amiből származnak a szóbanforgó ételek.
Már csak azért is, mert minden példában ami az öröklődést tanítja általában hoz egy Alakzatok osztályt és abból származnak le; négyzet, téglalap blabla
Én így csinálnám
Sajnos teljesen nem ismerem ezt a közismert játékot, de ha nem csinálnak különböző dolgot az ételek akkor fölöslegesnek látom a külön osztályok létrehozását.
A cselekvéseket nem az étel végzi, hanem az étel típusa, tulajdonságai alapján a Kula. Emiatt az ételnek fölöslegesek a tagfüggvények, csak egy struktúra lényegében.
Wampának:
Minden étel különböző mértékben csökkenti az éhséged, és ha az elfogyott add hoz
Nem tudom mi történt az előző postal, de leírom még egyszer....
Tehát, minden étel különböző mértékben csökkenti az éhséged, különböző az ára, és amint nem éhes a lény, növeli a súlyát (elhízik). Ezen felül van étel amitől beteg lehetsz. Ezert indokolt lehet, de azért 30 étel osztály tényleg felesleges.
Ezeket a tényezőket (pl. mennyivel csökkenti az életet) lehet adattagokban is tárolni egy darab Étel osztályban. :)
Az étel konkrét típusát meg lehetne enum-ban, ami szintén egy adattag lenne az Étel osztályban.
És szépen létre lehet hozni konstruktorból ezeket. Például:
new Étel(ÉtelTípus.MEREG, -25);
new Étel(ÉtelTípus.GYOGYSZER, 50);
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!