JAVA-ban lehetséges a visszaugrás a sorok között?
Szóval például:
vvvvvvvvvv
xxxxxxxxxx
ffffffffff
kkkkkkkkkk
Lehetséges az, hogy én a K sorból visszaugorjak az X sorra, majd újra visszaugorjak a K sorra?
Ha jól emlékszem a Pascalban mintha lett volna valami ilyesmi, talán Label vagy micsoda, de javaban nem hallottam róla, és a RETURN parancs se azt csinálja, hanem mást.
Valaki valami ötlet? (Ha nem voltam elég érthető akkor szóljatok :D )
ez a felfogás javában (ahol minden valami osztály része) nem lesz valami nyerő..
mit akarsz csinálni?
"a kiszámítani kívánt eljárás felül van, de az event alul, akkor trükközni kell,"
WTF?! Azt akarod mondani, hogy ha X metódus egy fájlon belül feljebb van mint Y, akkor Y nem tudja meghívni X-et? Ez baromság. Ha nem ezt akarod mondani, akkor pontosíts, esetleg mutass egy konkrét példát, hogy hol nem tudod meghívni az event-ből az eljárásod.
Az előzetes ellenőrzéseket nyugodtan kirakhatod az "elejére", pl. az ablakot reprezentáló osztályod konstruktorába (ha ott már tudod az adatokat). A kiszámolt változókat meg tárolhatod adattagokban, amit az osztályod összes metódusa látni fog.
A lefagyás egy másik probléma: ide már szálkezelés kell. Csináld azt, hogy:
- készítesz egy saját szálat reprezentáló osztályt, ami majd küldi az email-eket
- a Küldés gomb csak indítsa el ezt a szálat, aztán a vezérlés rögtön vissza is tér a GUI-ba
- de ezután a Küldés gomb még csináljon annyit, hogy jelzi a GUI-n, hogy éppen fut a cucc, tehát legyen inaktív a gomb, stb.
- amikor a szál végez, jelezzen vissza a GUI-nak, hogy készen van, és újra aktívvá tegye a gombokat, ilyesmiket
"Próbáld ki netbeansben a jFrame-et, és mondjuk egy gombra tegyl egy onclick eventet. Nem lehet megmásítani vagy törölni."
Dehogynem lehet.
Akár felül is írhatod másik eseménykezelővel, vagy átnevezheted vagy akármit csinálhatsz vele.
Hidd el nekem, nem kevés java alkalmazást csináltam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!