Hogyan írnátok ezt meg c++ -ban?
Lenne egy ilyen feladat:
-A mobil osztályhoz készíts több konstruktort! Ha nem adják meg a mobil árát, akkor az legyen 100.000 Ft!
-Készíts lekérdező és beállító metódusokat az adatokhoz! Ne engedd, hogy a mobil ára negatív legyen!
-Készíts tömböt, 5 mobil adatainak tárolására, töltsd fel őket mutatóval!
-Rendezd a tömböt a mobilok ára szerint növekvő rendbe, majd mutatóval írd ki a három legdrágábbat!
Úgyhogy leülnék és elkezdeném írni a kódot.
Ezen nincs semmi gondolkodnivaló.
#2 módszerét alkalmaznám. Leülnék, nyitnék egy geditet meg egy terminált aztán kezdenék pötyögni geditben, és fordítanék a terminálban.
Árajánlat?
Milyen adatai vannak a mobilnak?
Legyen neki:
típusa string (karaktertömb, ha nem használhatsz string.h-t)
ára, ami a feladatban is szerepel, ez legyen unsigned long, ezt nem lehet negatívra állítani.
Két konstruktort írj, ahol az egyikben nem adod meg az árat, de a belsejében beállítod 100000-re. Konstruktor: aminek neve megegyezik az osztályéval, és nincs visszatérési értéke, még void sem.
Itt láthatsz példákat osztályokra:
A tömb feltöltése: a tömbelemeket így hozod létre:
mobilok[0] = new Mobil("Takoma");
mobilok[1] = new Mobil("Habura", 150000);
...és így tovább.
Mivel nem mondták meg, hogyan rendezz, rendezhetsz minimumkiválasztással, amit talán a legegyszerűbb beprogramozni. Figyelem, a mutatók tagjaihoz a -> fúr le. Ha pontot használsz, akkor rejtélyes hibaüzeneteket kapsz.
"Mivel nem mondták meg, hogyan rendezz, rendezhetsz minimumkiválasztással, amit talán a legegyszerűbb beprogramozni."
Vagy akár std::sorttal vagy ha nagyon nem megy, std::qsorttal, azt még egyszerűbb "beprogramozni".
De ismerős ez a kérdés,találkoztam vele.:D
Mutató: szerintem ehhez mobil *p kell,mondjuk.
Konstruktor: nincs paramétere, helyette ez van:
mobilar=100000
Az,hogy ne legyen negatív. Azt hiszem ezzel nekem is meggyűlt a bajom.(ha jól emlékszem, hiába raktam if-et, ugyangy beállította)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!