Lazarus hibaüzenetek?
Elkezdtem programozni Lazarusban (előtte már Pascalban csináltam kb. 1 évig, de ott elég nehéz grafikus alkalmazást készíteni, vagyis inkább hosszadalmas...).
Sikerült csinálnom egy olyan programot, amin van egy gomb, amire ha rákattintok, akkor kilép.
A problémám ez a két dolog:
- Amikor bezárom a Lazarus szerkesztőt, akkor hibaüzenetek jelennek meg. Kb. 15-18 ablak.
- Ugyan ez jelenik meg a futtatható állomány bezárásakor is.
Néhány kép:
Még egy kérdés:
Elvileg ha olyan gépen nézi meg valaki, ahol nincs Lazarus telepítve akkor is elindul.
Hibaüzeneteket más gépen is kapnánk?
Vagy egyáltalán miért van?
Lazarus IDE v1.1
Ide feltöltöttem:
data.hu/get/7496442/proba.zip
A programodat tudtam futtatni mindenféle hibaüzenet nélkül, tehát valami beállítás lehet rossz a Lazarusban.
Első körben szerintem töröld a lazarust a gépedről, minden beállításával együtt. Figyelj oda, mert valahol a Documents and settings\felhasználóneved alatt is létrehoz egy mappát (lehet a Local Settings-ben, nem emlékszem pontosan) ezt is törölni kellene (ha nem XP-d van, akkor a mappát valahol a Users\felhasználóneved alatt keressed.
Aztán innen : [link] töltsd le a legfrissebb windows-os verziót, ami jelenleg az 1.2.0-ás. Majd telepítsd fel. Ha mákod van, akkor elmúlik a hibaüzenet. Ha nincsen, akkor majd kereskedünk. Emlékeim szerint windows alatt régebben voltak gondok a debugerrel, lehet nálad is azért köhög.
A programodhoz még annyit, hogy a gomb eseményébe elég a close; nem kell az Application.Terminate; ezzel is simán kilép a programodból.
Köszönöm.
64 bites Windows 7-em van.
Letöröltem mindent, most töltöm le az újat.
Majd szólok, ha felraktam.
Mielőtt leszeded belőle a 64bites verziót olvasd el ezt: [link]
Azt javasolják, hogy 64 bites windows-ra is inkább a 32 bites rendszert szedd le és ha akarsz 64bites programot fordítani vele, akkor még az idevonatkozó crosscompiler csomaggal tudod megoldani a problémát.
Köszönöm a segítséget, most már egyik esetben sem kapok hibaüzenetet.
Még annyi megnéznétek, hogy tudjátok-e futtatni az .exe-t?
Link:
data.hu/get/7496771/proba.zip
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!