Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ebből a könyvből jó elkezdeni...

Ebből a könyvből jó elkezdeni a C programozási nyelvet?

Figyelt kérdés

Stephen G. Kochan: Programfejlesztés C nyelven

(nemtudom lehet-e ide linkelni, ezért csak a nevét írtam)

15 éves vagyok, és nagyon érdekel a programozás és szeretnék vele ismerkedni. A kérdésem az lenne hogy ezek, (C++, Objective-C, C#, Java) amiket bemutat a könyv ideális lenne-e nekem kezdésnek.

2014. márc. 2. 16:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, mert ez ízlés kérdése. Mi gimiben Pascalban kezdtük, majd C++-ban probáltam magamtól, majd C# volt egy évig gimiben és egyetemen C-ben kezdtük, akkor szereztem elsőnek már egy komolyabb alapozást.

Nem olyan nehéz a programozás (kezdő szinten), hogy valami hiper könnyű nyelvvel kéne kezdeni a legelejétől, mert különben belehal. A JAVA vagy egy magasabb nyelv bizonyos elemeket megkönnyít, a C-ben kicsit kevesebb olyan dolgot dobnak a képedbe, amit azon a szinten még nem értesz és pár dologba kicsit jobban belelátsz. Preferencia kérdése. Az is lehet, hogy egyébb okból nem fekszik neki az egyik vagy másik nyelv. Ha nekem kéne előről kezdenem, akkor biztos C-t választanám.

Igazából nem lehet előre jól dönteni, de végül igazából nem is lesz lényegés mit választ.

Ha egyetemen is akarja folytatni tanulmányait, akkor szerintem érdemesebb C-vel kezdeni, mert a legtöbb helyen azzal kezdik, bár addig még több nyelvet is elkezdhet, mert még sok idő van odáig. Az sem katasztrófa, ha ott egy teljesen új nyelvben kell újrakezdenie.

Öszzeségében ezzel sem került közelebb a döntéshez, de mindenesetre én is C-re szavazok, de általában itt a Python-t szokták leginkább ajánlani (legalábbis én így vettem észre).

2014. márc. 3. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!