Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Játék készítés?

Játék készítés?

Figyelt kérdés
Egy ingyenes programot szeretnék, amivel könnyen lehet játékot csinálni. Én csinálhatom meg az animációkat, NPC-ket, és amit szoktak lenni játék közben videók, azokat is megcsinálhatom vele. Valamint hogyha szükséges hozzá egy kis programozói tudás, akkor egy Videó tutorialt is kérnék. Válaszokat előre köszönöm!

2014. febr. 22. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

És feleségül ne vegyelek?

Ez majdnem egy olyan kérdés mint:

"Sziasztok. Van egy üres telkem, és autószervizet szeretnék üzemeltetni. Valaki megtudja mondani, hogy építsem fel a garázst? Ja és persze szerszámok is kellenek. Javítással kapcsolatos youtube videót linkeket is tudtok nekem gyűjteni?"

2014. febr. 22. 21:19
 2/8 anonim válasza:
0%
Te kis naív :D
2014. febr. 22. 23:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felesleges ezeket egyetlen programban keresni.

Programozásra vannak IDE-k, modellek elkészítésére és kép/videó renderelésre vannak modellező szoftverek, videóvágásra vannak videóvágó programok. És vannak kifejezetten játék készítő szoftverek is, azoknak, akik a könnyebb utat szeretnék járni... mint te.

Konkrét példák (ingyenesek):

- kifejezetten játék készítő: Game Maker

- IDE: NetBeans, Eclipse, Visual Studio Express

- modellező: Blender

- videóvágó: VirtualDub

A Game Maker lesz a neked való, ahogy én tippelem.

A "video tutorial" kifejezést pedig beütheted a YouTube keresőbe a kiválasztott szoftver neve után.

2014. febr. 23. 00:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Normális válaszokat szeretnék nem olyat mint az első...
2014. febr. 23. 10:05
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Mi meg normális kérdéseket szeretnénk, nem ilyeneket... :(
2014. febr. 23. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Construct 2d ennél programozni sem kell.
2014. febr. 23. 22:05
 7/8 anonim válasza:
Én régen hülyéskedtem az FPScreator-al jó kis program, nem tudom, lehet már van új verzió is. Próbáld ki! Nem nagyon kell hozzá programozás tudás, csak értékeket kell beállítanod, pofon egyszerű (szerintem).
2014. febr. 23. 22:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne egy svájci bicska programban gondolkodj. Minden feladatra van egy jó szoftver, nincs univerzális megoldás.

Az univerzális szó az informatikában azt jelenti: "Egy kicsit mindenre használható, de igazából semmire sem jó."

Összesen kétféle játék készítés létezik, a sablonos meg a saját. Na jó ettől azért árnyaltabb a kép van 3. is.

1. A műfaj adott, nagy újítást nem akarsz. Van fps készítő program, létezik rpg-maker is bőven, és van minden nagyobb műfajra, olyan megoldás, ahol csak össze kell rámolni a játékodat. Nem lesz egyedi, nem lesz szép, de hamar megvagy vele, nem kell sokat bohóckodnod. Ilyen játékok tonna számra vannak a neten, igazán igényes azonban nincs, roppant egyszerűen azért mert aki ért is hozzá nem ilyennek készíti a játékait.

2. Van egy meglévő engine, ami igazából csak az alacsonyabb szintű dolgokat kezeli. Erre tudsz fejleszteni, erőforrásokat/asseteket hozzáadni, scriptelni stb. Kell hozzá tapasztalat programozás, grafika, desing és szinte minden olyan téren amit használsz közben. Nem biztos, hogy ingyenes lesz, ha igen, akkor a bevétel alapján számláznak, vagy idővel kinövöd a Free verziót. Amúgy sem érdemes csapat és pénz nélkül belekezdeni.

A végeredmény persze szép lesz, egyéni és látszik majd, hogy saját ötleteid alapján készült.

3. Csinálhatsz mindent magadtól, megírhatod az engine-t is magad, évente újraírod majd ahogy fejlődsz és tanulsz. Megtanulhatsz mindent magad. És 10 év után talán lesz egy saját játékkezdeményed, aminek kódbázisát csak te érted és te tudod fejleszteni. Sőt mire odáig eljutsz, hogy már animációkat lehet csinálni a játékodhoz, már el is telt 3 év és már marhára nincs kedve hozzá. Ezt a buktatót egyféle képen tudod megúszni: pénzzel, sok pénzzel.

Így már talán van egy kis elképzelésed, mire akarod vágni a fejszédet és az 1# válaszadó hasonlata már nem is olyan normálatlan, inkább csak élcelődő, szatirikus.

2014. febr. 24. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!