Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az informatika szakokra...

Az informatika szakokra (egyetem, főiskola) mennyi lány jár?

Figyelt kérdés
Gondolom a férfiak létszámban eléggé elnyomják a lányokat, de mégis menyi lány járhat pl. mérnök- vagy programtervező informatikus szakra? Vagy járnak ilyenre egyáltalán? Azért ebben a topicban kérdezem, mert az ezt látogató embereknek van a legnagyobb eséllyel tapasztalatuk a témában. A másik - úgy érzem, h az informatikus szakma eléggé férfiszakmának van beállítva, mi lehet ennek az oka? Ja, és nem azért kérdezem, mert lány vagyok, hanem csak érdekel. 18/F
2014. febr. 16. 21:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem sok. A lányokat más érdekli. Ha a számítógép, akkor is max titkárnő. Szóval ne reméld, hogy könnyen föl tudsz szedni egy ilyen helyen egy kocka/gamer lányt :D
2014. febr. 16. 21:45
 2/17 anonim ***** válasza:
Én az ELTE-ről tudom mondani: 300-ra jut talán 5 db proginfó szakon, de lehet, hogy csak 3. Szóval csajozni lehetőleg ne proginfó szakon kezdj el, arra ott a másik épület szemben :)
2014. febr. 16. 21:47
 3/17 anonim ***** válasza:
nem sok, és azok többsége is milyen...
2014. febr. 16. 21:51
 4/17 anonim ***** válasza:
Ha órán nem is csajokkal vagy a közös bulikon átlag több kar is van.
2014. febr. 16. 22:10
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát olyan számokat kaptam, amire számítottam :) Az tiszta sor, h ilyen arányok mellett nem az info szakon kell/lehet majd csajozni, bár ezt tudtam már. Az mellett még mindig nehezen megyek el, h az informatika ennyire népszerűtlen a lányok közt, nekem egyáltalán nem tűnik tipikus férfiszakmának, a fakultációra is jár két csaj (meg vagy 12 fiú :D) . De nekem ez akkor is érdekes, persze kinek a pap, kinek a...
2014. febr. 16. 22:25
 6/17 anonim ***** válasza:

Kevesebb, mint 5% a lány.

Hogy mi az oka azt fene se tudja...

2014. febr. 17. 08:55
 7/17 anonim ***** válasza:
Azt mondjuk nem értem, hogy ez milyen szempontból számít programozási kérdésnek, de ha ez neked szempont, akkor menj bölcsész szakra.
2014. febr. 17. 11:18
 8/17 anonim ***** válasza:
62%

Kevesebb mint 5% a lány informatikus.

A női informatikus amúgy is olyan mint a tengeri malac. Se nem tengeri, se nem malac.

2014. febr. 17. 14:33
 9/17 anonim ***** válasza:

Én ifo szakra járok egyetemre.

A programozóknál és mérnök infósoknál kb 5% az arány; gazdaságinformatikusoknál kb 50% ahova én járok ott így vannak az arányok. Érthető, hogy gazdinfón több lány van, mert inkább gazdászos jellegű mint inkább kemény programozás a képzés. :)

Férfiasnak van beállítva? Igen, de hát vannak "kemény" csajok akiket nem érdekelnek a sztereotípiák.

De szakot nem ez alapján válassz, hanem ami érdekel.

Nekem mázlim van, info érdekel és még a pasi is rengeteg ;) Kellemest a hasznossal összekötöttem.

2014. febr. 17. 19:43
 10/17 anonim ***** válasza:
ja, és nő vagyok, az előző választ én írtam
2014. febr. 17. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!