C++ kezdő programozás?
Figyelt kérdés
Az lenne a probléma, hogy egy darabszám kiíró programot szeretnék legyártani és valamiért a for ciklusra hibát ír ki.
Légyszí segítsetek mert nem tudom mi a hibám. Köszi!
int main()
{
int szam[3];
szam[0]=1;
szam[1]=2;
szam[2]=2;
int osszeg=0;
int i=0;
for(i=0;i<3;i++)
{
osszeg=osszeg+szam[i];
}
cout<<" A szamok osszege: "<<osszeg<<endl;
}
int darab=0;
int i=0;
for(i=0;i<3;i++)
{
if(szam[i]>10)
{
darab++;
}
}
cout<<endl<<endl<<" A tíznél nagyobb számok darabja:"<<darab;
az összeadásos része a programnak működik.
2014. febr. 16. 15:54
1/18 anonim válasza:
A cout után maradt egy fölösleges bezárójel. Ha szépen lenne indentálva a program akkor rögtön látszana.
2/18 Tengor válasza:
Kétszer szerepel az int i= 0; sor. A másodszor ne írd ki!
3/18 A kérdező kommentje:
nincs zárójel a cout után, de nem úgy van a történet, hogy a cout-t magát be kell foglalni ezekbe: {}?
2014. febr. 16. 16:03
4/18 anonim válasza:
cout<<" A szamok osszege: "<<osszeg<<endl;
}
Én látok egy fölösleges jelet. Az utasításokat nem kell { } blokkokba foglalni, nem tudom hol olvasol ilyen dolgokat. Illetve a végét illene lezárni.
5/18 A kérdező kommentje:
Oké kitöröltem a fölösleges, zárót meg az int i-t de akkor sem működik. Még mindig a for ciklussal van gondja
2014. febr. 16. 16:08
6/18 anonim válasza:
Pästebinre told fel a teljes kódot indentálva. (Mert ugye ez csak egy része?)
7/18 anonim válasza:
"a for ciklusra hibát ír ki"
Mi a hibaüzenet?
9/18 Tengor válasza:
Az első cout-os sor után van egy felesleges }, ami a main()-t zárja. Ugyanakkor a második cout-ot sor után hiányzik egy }.
10/18 anonim válasza:
Kérdező: nézd meg a kód bal oldalán, a zöld csíktól jobbra levő keskeny részben mi van. Az IDE összeköti neked a kapcsos zárójeleket segítségül - érdemes figyelni rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!