Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek egyetemen (gazdasá...

Szerintetek egyetemen (gazdaságinformatikus szak), megtanulhatok programozni? Vagy mennyit kéne mellette foglalkoznom ilyenekkel?

Figyelt kérdés
Esetleg jobban megérné programtervezezőit vagy hasonlót tanulni? De az olyan száraznak tűnik...
2014. febr. 15. 21:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

Egyetemen, nem igazán. De proginfon és mérnökinfon sem.

Egyébként nálunk kb ugyanazt a képzést kapja a proginfo és gazdinfo. Mindenképp otthon kell vele foglalkoznod.

2014. febr. 18. 11:46
 12/12 anonim válasza:
52%
Ha mondjuk erős alap vagy közepes szinten akarsz megtanulni programozni akkor a felettem lévő válaszolóknak teljesen igaza van és arra kell menned amit a legjobban szeretsz DE ha esetleg magas szinten akarod a programozást űzni akkor a programtervező szakra kell elmenned azt is elmondom, hogy miért. Ha a gazdinfóra vagy esetleg mérnökinfóra mész akkor megtanulhatod azokat a dolgokat amiket a kötelező tanterrvben tanítanak neked ami magába foglalja a programozást is és szerintem mérnökinfón eltudod érni a közepes programozói szintet, hogy ha oda teszed magad még autodidakta módon, gazdinfón már főleg a közgazdasággal foglalkoztok nagyobb részben bár ez egyetem függő és ott már csak nagyon minimális képzést kapsz informatika terén bár nagyon alapszinten ott is megtanulhatod a dolgot. Ellentétben ezekkel a proginfó te ***** kemény matekot tanulsz ami kb a matekszakokkal vetekedik és ennek célja nem más, mint, hogy neked megadja azt a gondolkodást amivel a többi programozó fölé emelkedhetsz. Proginfűn a matekot vasalják be rajtad viszont a programozást ott is többnyire magadnak kell megtanulnod ami viszont már úgymond "gyerekjáték" lesz a másik kettőhöz képest, mert itt már meglesz hozzá a matematikai alaptudásod ami nem feltétlenül vagyis általában nincs meg egy gazdinfósnak vagy mérnökinfósnak. Szerény véleményem szerint a jó programozó ismérve, hogy az algoritmus mögé lát és nem csak bekódolja a parancsokat bár tudom, hogy ezért a kijelentésemért páran belémköthetnének de aki tényleg érti az nem fog. Remélem segítségedre voltam :)
2014. febr. 26. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!