Szerintetek egyetemen (gazdaságinformatikus szak), megtanulhatok programozni? Vagy mennyit kéne mellette foglalkoznom ilyenekkel?
Figyelt kérdés
Esetleg jobban megérné programtervezezőit vagy hasonlót tanulni? De az olyan száraznak tűnik...2014. febr. 15. 21:14
11/12 anonim válasza:
Egyetemen, nem igazán. De proginfon és mérnökinfon sem.
Egyébként nálunk kb ugyanazt a képzést kapja a proginfo és gazdinfo. Mindenképp otthon kell vele foglalkoznod.
12/12 anonim válasza:
Ha mondjuk erős alap vagy közepes szinten akarsz megtanulni programozni akkor a felettem lévő válaszolóknak teljesen igaza van és arra kell menned amit a legjobban szeretsz DE ha esetleg magas szinten akarod a programozást űzni akkor a programtervező szakra kell elmenned azt is elmondom, hogy miért. Ha a gazdinfóra vagy esetleg mérnökinfóra mész akkor megtanulhatod azokat a dolgokat amiket a kötelező tanterrvben tanítanak neked ami magába foglalja a programozást is és szerintem mérnökinfón eltudod érni a közepes programozói szintet, hogy ha oda teszed magad még autodidakta módon, gazdinfón már főleg a közgazdasággal foglalkoztok nagyobb részben bár ez egyetem függő és ott már csak nagyon minimális képzést kapsz informatika terén bár nagyon alapszinten ott is megtanulhatod a dolgot. Ellentétben ezekkel a proginfó te ***** kemény matekot tanulsz ami kb a matekszakokkal vetekedik és ennek célja nem más, mint, hogy neked megadja azt a gondolkodást amivel a többi programozó fölé emelkedhetsz. Proginfűn a matekot vasalják be rajtad viszont a programozást ott is többnyire magadnak kell megtanulnod ami viszont már úgymond "gyerekjáték" lesz a másik kettőhöz képest, mert itt már meglesz hozzá a matematikai alaptudásod ami nem feltétlenül vagyis általában nincs meg egy gazdinfósnak vagy mérnökinfósnak. Szerény véleményem szerint a jó programozó ismérve, hogy az algoritmus mögé lát és nem csak bekódolja a parancsokat bár tudom, hogy ezért a kijelentésemért páran belémköthetnének de aki tényleg érti az nem fog. Remélem segítségedre voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!