Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudnám megnövelni a...

Hogy tudnám megnövelni a delay "méretét"? (Free Pascal)

Figyelt kérdés
Azt szeretném megcsinálni, hogy a program elején bekérje az órát, időt, másodpercet, majd ennyi idő múlva kikapcsoljon a gép. Annyi a probléma, hogyha már egy órát is megadok, akkor valami 201-es hibával kidob. Azt értelmeztem, hogy a delay nem lehet egy bizonyos értéknél nagyobb, mivel úgy tudom, hogy a delay az ezred másodpercekben "mér". Hogy lehetne ezt pl. másodperce állítani? (h,s,m változók. h:=h*3600|m:=m*60|s|ezeket összeadom, és berakom a delayhoz. |Delay(valtozo). Szóval ötletek?

2014. febr. 11. 18:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
ne csináld meg delphibe, szenvedj :D
2014. febr. 11. 21:07
 12/16 A kérdező kommentje:
nem fogom delphibe megcsinálni, mert nem abban programozok. Megfelel számomra ez. Nem fogok minden programot másban írni, csak azért mert ott több parancs van arra.
2014. febr. 11. 21:08
 13/16 anonim ***** válasza:
már ki is töröltem a figyelendő kérdések közül, jó szenvedést :D
2014. febr. 11. 21:10
 14/16 A kérdező kommentje:
Most aztán jól kiß@sztál velem.
2014. febr. 11. 21:19
 15/16 anonim ***** válasza:

Ööö... ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor neki kell odamenni. Ha a delay-nek nem adhatsz X-nél nagyobb értéket, akkor hívd meg a delay(X)-et annyiszor, ahányszor kell egy ciklusban, majd még egy delay(Y)-t a maradékért.

"B" megoldás: add hozzá az aktuális rendszeridőhöz a bekért időt -> határozd meg a kikapcsolás pontos időpontját. Majd pici delay-el tömött ciklussal várakozz addig, amíg a rendszeridő a cél időponthoz ér.

2014. febr. 11. 22:47
 16/16 A kérdező kommentje:
Már megvan köszönöm. :) Holnap megcsinálom az egyszerűbb változatát, fejben meg van már. :)
2014. febr. 11. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!