Ezt hogyan kellene megoldani?
1. Készítsük el és futtassuk le a Hello World JScript programot (hello.js). Próbáljuk ki a wscript.exe és a cscript.exe meghajtó motorral is!
WScript.echo(„Hello World”);
2. Készítsünk a Hanoi problémát megoldó, parancssorból futtatható JScript programot (hanoi.js) az alábbiak szerint:
function hanoi(mag,honnan,hova,puffer) {}
hanoi(5,"A","B","C");
3. Készítsünk a Hanoi problémát megoldó HTML lapot, amelyben előbb a prompt eljárással beolvassuk a torony magasságát, majd az alert eljárással kiíratjuk a korong-mozgatásokat.
1.) Megnyitod a kedvenc kódszerkesztődet
2.) Megírod a Hello World-öt és elmented hello.js-ként
3.) Lefuttatod őket a megadott motorokkal
A többit ugyan így kell, csak a 2. lépésben nem a Hello World-öt írod meg, hanem a hanois progit.
A kettest megcsináltam, így néz ki:
@echo off
set /A M=%1-1
if not %1==1 call hanoi %M% %2 %4 %3
echo Mozgatas %2 -- %3
set /A M=%1-1
if not %1==1 call hanoi %M% %4 %3 %2
Az első így (bár ez szerintem rossz)
WScript echo("Hello World");
Ezt hogyan tudom meghívni egy HTML lapba ?
Szia, a csatolt kód leginkább egy DOS-os (Command, ill. cmd interpreter) batch-filehoz hasonlít.
Ha a javaScript-es feladatokat a suliban kaptad, nyilván tanították az órákon, legalább az alapokat.
Fókuszálj a tanítottakra, a régi ".bat" file-okat most feljtsd el, a javaScript egy MÁSIK "nyelv", és azt nem a DOS shell értelmezi / futtatja.
Légyszi vedd komolyabban, amit a suliban tanulhatsz! (Ott t.i. próbálnak Téged tanítani.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!