Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyiket tanuljam meg?

Melyiket tanuljam meg?

Figyelt kérdés
c++, c#, Delphi vagy a Pascalt? Ezért érdekelne mert jövőre megyek továbbtanulni és ott lesznek ilyen szakkörök és nem akarok oda beállítani tök hülyén... És ha azt amit mondtok már megtanultam utánna tanuljak meg mást? Mert úgy hallottam, hogy a Pascal kezdésnek jó és utánna meg valami mást kell megtanulni, valami komolyabbat.
2009. dec. 5. 18:18
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

én a Pascalt tudom valamennyire használni eleinte nem valami bonyolult de utána már elégé de hát meglehet tanulni

[link] itt a Pascal programozás

2009. dec. 5. 19:30
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Én mindenképp a C++ nyelvet ajánlom Neked, mert az a legnépszerűbb és leghatékonyabb programozási nyelv.

Ha C nyelvhez értessz, utána már semelyik nyelv megtanulása nem fog gondolt okozni. Fősulimon csak a C, C++, C# nyelvet tanuljuk.

2009. dec. 5. 19:42
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
pascalt, ha ezt tudod a C++ és a delphi is fog nagyon könnyen menni mivel csak pár eltérés van, de sajnos a középsulikban jövő évtől nem tanítják a pascal-t, rögtön c++ al kezdenek, pedig nagyon jóó
2009. dec. 5. 21:05
 4/9 anonim ***** válasza:
61%
A pascal egy rakás fos. Nehogy foglalkozz vele. Sehol nem tanulják, sehol nem használják, semmire sem jó. Maga a nyelv is gagyi.
2009. dec. 6. 11:07
 5/9 anonim válasza:
50%

Szerintem a Pascalt semmiképpen se.

Sehol sem tudod hasznosítani, és egy rakás fos. Ha nagyon unod magad, akkor szórakozhatsz vele, de...

A C nyelvvel még el lehet helyezkedni, a Delphit nem tudom...

Tehát ha rám hallgatsz python :D A listából pedig C, egyértelműen...

2009. dec. 6. 21:11
 6/9 anonim válasza:
58%
Szerintem is C/C++. A Pascalt tényleg nem használják sehol és a Delphit se nagyon.
2009. dec. 9. 09:34
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
C#, egyszerű, de nagyszerű. Kezdők nem kapnak látványos eredményt C-vel...
2009. dec. 10. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Az attól függ mire szeretnél jutni a prgramozásban.

Ha kololyan érdekel akkor C, és C++, C#, illetve ha csak akarsz kicsit mókázni akkor Visual Basic.

Delphi a Pascal alapja, a pascal-t meg senki nem javasolja állatira elavult programnyelv nem is étrem minek oktatják még mindig.

Visual Basiccal gyorsan tudsz fejlődni bizonyos korlátok között, Viszont alaposabban a C nyelvek változataival érdemesebb foglalkozni.

2009. dec. 26. 21:57
 9/9 anonim ***** válasza:
hát azért pascal és c++ között nem is olyan kicsi az a különbség :D föleg hogy az utóbbi objekt orientálos. Én mindenféleképp a c++-t ajánlom neked. a Pascal elég primitív. C++ viszont rengeteg mindenre használható. Javaslom hogy szerezz be pl interneten egy könyvet amiből az alapokat meg tudod tanulni ;)
2010. márc. 20. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!