Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen költséggel járnak a...

Milyen költséggel járnak a játékfeljelsztések? Mire tudnak több milliárdot költeni? (pl: GTA5 stb. )

Figyelt kérdés

De tényleg.. mire megy el ennyi pénz??

Neeem ugy van hogy csak programozni kell, animálni,modellezni, fényképezni dolgokat és kéész?De ehez hova kell költségvetés??? Az áramon kívül, mert nem hiszem hogy az kerül olyan sokba..

Haverom ir jatekot (cod1 grafika kb), es nincs költségvetése..nem költ milliókat..akkor ők mire költik?

2014. jan. 23. 20:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha már felhoztátok a GTA-t én valahol azt olvastam, hogy a fejlesztőbrigád egyik szekciója azzal volt megbízva, hogy a játékban bejárandó területet úgymond feltérképezze, azaz bejárják, megfigyeljék.

Vannak persze ingyenes, jól használható fejlesztő eszközök, akármilyen nyelvre, csak meg kell szokni.

A mai játékokkal az a baj, hogy: "mindent a szemnek, semmit az agynak"... :-) ...én sokszor észreveszem, hogy az általam készített "kis gagyi játékokkal" is sokszor jobban elszórakoznak a gyerekek, mint egy agyon-sztárolt cég agyonsztárolt játékával.

Pl a hócipőm teli van a sorozatok X-dik részével, amelyről a 10 000 000-dik bőrt húzzák le (pl. Battlefield, Assassin Creed, stb.). Új gondolatok nincsennek, csak fusson UltraHD-ben. ...és mivel ezekre igény van, a cégek ezt fejlesztik, csak döljön a zsé! :-)

Régen sokszor alig tudtuk kinézni mi van a képernyőn, mégis napokig, hetekig ott tudtunk ülni egy "kis gagyi játék előtt", és fantasztikus volt!

Az előttem szólóknak igazuk van, hiszen egy játékon a "körítés" kerül sokba. Minden a pénzről szól. Pl. a foci is ezért lett NULLA... ...régen mondjuk egy francia vagy olasz csapatban csak franciák vagy olaszok voltak, manapság meg vesznek bantu négereket, stb. :-)

2014. jan. 24. 08:14
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
mert a bantu néger is francia országban született mondjuk ..
2014. jan. 24. 10:08
 13/16 anonim ***** válasza:

"Szimple 3D lövöldét ma már szinte össze lehet kattintgatni. Az nem munka. Hogy ez ténylegesen hatékonyan fusson, na az a meló."

És persze az, hogy azt el is lehessen adni. Egy "összekattintgatott" szoftverért nem nem lehet annyit kérni, hogy megérje. Szóval muszáj minőségi munkát végezni, mert csak úgy lehet eladni, és úgy lehet maximalizálni a profitot.

2014. jan. 24. 11:31
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!! Most már el tudom képzelni
2014. jan. 26. 13:50
 15/16 A kérdező kommentje:
De mi az hogy 1db fa lemodellezése 1millioba kerul?? Nem csak megveszed a modellezeo progit, azt kész? Vagy a modellező emberke megfizetésére értetted hogy tárgyanként 1misi?
2014. jan. 26. 13:57
 16/16 anonim ***** válasza:
A progi, az iroda és az ember költsége együtt. Persze attól függ milyen rszletességű a modell. Ha fél nap alatt kész akkor persze nem egy millás, de ha napokig, esetleg hetekig kell rajta dolgozni, akkor húzós lesz az ára.
2014. jan. 26. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!