Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék megtanulni programoz...

Szeretnék megtanulni programozni. Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés

16/F

Olvastam más kérdéseket, úgy láttam, hogy kezdésnek a C-t ajánlják.

Hogy kezdjek neki?

Valami leírást, könyvet tudtok ajánlani?

Vagy mi alapján mennyek?

2014. jan. 19. 19:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Na, kedves kérdező, láthatod: mindenki tök mást ajánl:)

Én először komolyabban C-vel kóstoltam bele a programozásba (előtte kicsit QBasic-kel bohóckodtam), és megmaradtam. Ehhez a K&R könyvet tudom melegen ajánlani (becsületes neve: Brian W. Kernighan és Dennis M. Ritchie: A C programozási nyelv), nem véletlenül tekintik ezt a C nyelv Bibliájának. Egy gond van vele: elég nehéz manapság beszerezni...

2014. jan. 19. 22:43
 12/23 A kérdező kommentje:

Ez az, nem?

[link]

Majd holnap belenézek. Akkor szerinted maradjak a C-nél s kezdem el ez a könyv alapján?

2014. jan. 19. 22:46
 13/23 anonim ***** válasza:
52%

"C++-ba ne kezdj C előtt. Túl könnyű elkövetni ezen a téren a tipikus hibákat."

Mint például?

Ennél nagyobb baromságot nem is mondhattál volna.

Ha már valaki a C-s világgal akar foglalkozni, akkor pont, hogy a C++-kell kezdeni, pont azért, hogy a C-s baromságokkal ne kelljen kínlódni.

2014. jan. 19. 22:58
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha van annyi önállóságod, hogy nem jössz minden egyes szir-sz ar kérdéssel ide, hanem utánanézel a neten (átlag ~1perc), akkor nyugodtan.
2014. jan. 19. 23:00
 15/23 anonim ***** válasza:

"Ha már valaki a C-s világgal akar foglalkozni, akkor pont, hogy a C++-kell kezdeni, pont azért, hogy a C-s baromságokkal ne kelljen kínlódni."

Szerintem előbb kellene tudni írni egy std::uniqueot, mapot, vectort, listet, mint használni.

Ha ez neked szenvedés, akkor oké. C++-ban is meg lehet tanulni (osztályokat amúgy is csak ott tudsz írni), de nem muszáj.

2014. jan. 19. 23:10
 16/23 A kérdező kommentje:

Elkezdtem a Pythont.

Gérard Swinnen - Tanuljunk meg programozni Python nyelven

2014. jan. 20. 15:42
 17/23 anonim ***** válasza:

"Szerintem előbb kellene tudni írni egy std::uniqueot, mapot, vectort, listet, mint használni."

És? Mi akadályoz meg abban, hogy ezeket C++-ban írd meg?

2014. jan. 20. 17:02
 18/23 anonim ***** válasza:

#12: ahogy nézem, igen, bár mintha az oldalszám nem stimmelne (most nincs nálam a könyv, mert kölcsönadtam).

Hogy mivel kezdj, rajtad áll. Én csak azt írtam, C-vel lehet kezdeni, de kezdj azzal, amit szimpatikusabbnak találsz.

2014. jan. 20. 17:47
 19/23 anonim ***** válasza:

"És? Mi akadályoz meg abban, hogy ezeket C++-ban írd meg?"

Jó kérdés, engem semmi. A kérdező viszont, ahogy rákeres google-ben, hogy "valami in C++", akkor cpps megoldásokat fog kapni.

Akkor javítom magam, nem C-vel kell kezdeni, hanem a C-s megoldásokkal ismerkedni. De nem évekig. Csak C++ előtt. Ennyi lett volna a mondandóm lényege, nem az, hogy muszáj a C-s baromságokkal szenvedni.

2014. jan. 20. 17:59
 20/23 uno20001 ***** válasza:
Én azt a problémát látom a Gérard Swinnen - Tanuljunk meg programozni Python nyelven c. könyvel, hogy nagyon régi a Python verziót tárgyal ki, ami már több kisebb-nagyobb dologban is elüt a mostani 3.3-as verziótól.
2014. jan. 20. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!