Szeretnék megtanulni programozni. Hogy kezdjek neki?
16/F
Olvastam más kérdéseket, úgy láttam, hogy kezdésnek a C-t ajánlják.
Hogy kezdjek neki?
Valami leírást, könyvet tudtok ajánlani?
Vagy mi alapján mennyek?
Na, kedves kérdező, láthatod: mindenki tök mást ajánl:)
Én először komolyabban C-vel kóstoltam bele a programozásba (előtte kicsit QBasic-kel bohóckodtam), és megmaradtam. Ehhez a K&R könyvet tudom melegen ajánlani (becsületes neve: Brian W. Kernighan és Dennis M. Ritchie: A C programozási nyelv), nem véletlenül tekintik ezt a C nyelv Bibliájának. Egy gond van vele: elég nehéz manapság beszerezni...
Ez az, nem?
Majd holnap belenézek. Akkor szerinted maradjak a C-nél s kezdem el ez a könyv alapján?
"C++-ba ne kezdj C előtt. Túl könnyű elkövetni ezen a téren a tipikus hibákat."
Mint például?
Ennél nagyobb baromságot nem is mondhattál volna.
Ha már valaki a C-s világgal akar foglalkozni, akkor pont, hogy a C++-kell kezdeni, pont azért, hogy a C-s baromságokkal ne kelljen kínlódni.
"Ha már valaki a C-s világgal akar foglalkozni, akkor pont, hogy a C++-kell kezdeni, pont azért, hogy a C-s baromságokkal ne kelljen kínlódni."
Szerintem előbb kellene tudni írni egy std::uniqueot, mapot, vectort, listet, mint használni.
Ha ez neked szenvedés, akkor oké. C++-ban is meg lehet tanulni (osztályokat amúgy is csak ott tudsz írni), de nem muszáj.
Elkezdtem a Pythont.
Gérard Swinnen - Tanuljunk meg programozni Python nyelven
"Szerintem előbb kellene tudni írni egy std::uniqueot, mapot, vectort, listet, mint használni."
És? Mi akadályoz meg abban, hogy ezeket C++-ban írd meg?
#12: ahogy nézem, igen, bár mintha az oldalszám nem stimmelne (most nincs nálam a könyv, mert kölcsönadtam).
Hogy mivel kezdj, rajtad áll. Én csak azt írtam, C-vel lehet kezdeni, de kezdj azzal, amit szimpatikusabbnak találsz.
"És? Mi akadályoz meg abban, hogy ezeket C++-ban írd meg?"
Jó kérdés, engem semmi. A kérdező viszont, ahogy rákeres google-ben, hogy "valami in C++", akkor cpps megoldásokat fog kapni.
Akkor javítom magam, nem C-vel kell kezdeni, hanem a C-s megoldásokkal ismerkedni. De nem évekig. Csak C++ előtt. Ennyi lett volna a mondandóm lényege, nem az, hogy muszáj a C-s baromságokkal szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!