Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 13 éves vagyok és amikor...

13 éves vagyok és amikor "nagy leszek", játékprogramozó akarok lenni. Nos, semmiféle tapasztalatom nincs, de tudom hogy vannak nyelvek. C++, java, javascript-et hallottam. Elmagyaráznátok pontosan, hogy mi kell hogy jó játékprogramozó legyek?

Figyelt kérdés

2014. jan. 14. 20:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm. Igazából tényleg a scriptek és a grafika érdekel a játékprogramozáson belül. Mint egy kezdő én csak a végeredményt a tényleges játékot látom már magam előtt! :) Te amúgy járatos vagy a témában? És ha igen te milyen nyelvet tudsz(programozás)?
2014. jan. 15. 15:02
 12/13 anonim válasza:

Hello!Ahogy látom te elkötelezett vagy már 13 évesen (pont mint én :D).Mi lenne ha azt mondanám hogy lenne egyszerűbb mód is arra hogy játékfejlesztő legyél.Nem fontos szerintem ilyen komoly nyelvekkel programozin mert az Indie játékfejleszőként akarsz fejlesztő lenni (Azaz nem az ilyen nagy cégeknél dolgozol hanem saját kis csoportban/egyedül) akkor ilyen nyelvekkel hónapokig kell szó szerint orrvérzésig,érelpattanásig csinálni!

Van egy program: a Game Maker

Ezt a programot már jó ideje használom és szerintem elég jól lehet játékot készíteni vele (2D-set de akár +d-set multiplayer-est stb.) szóval ez nem sima játékmotor hanem kész játékfejlesztő környezet.

Ha gondolod együtt is készíthetnék evvel a programmal játékot (meg az ismeröseiddel is akik akarnak).

Vagy taníthatlak is mert ugyan vannak hozzá tutorialok,helpek,még könyv is de ugye mind ez angolul mert hát leginkább csak angolok használják.

Elérhetőségem:

E-mail: gyomgyorsz@gmail.com

2014. febr. 27. 17:38
 13/13 SimkoL ***** válasza:
Ha 'összekattingatol' egy játékot attól még nem tanulsz meg programozni. Ez a mondatod 'mert hát leginkább csak angolok használják.' szintén nagyon tetszett mivel rengeteg kiváló orosz fejlesztő van - lásd Words of The Tanks ha jól írom mert ne játszom egyáltalán :)
2014. febr. 27. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!