13 éves vagyok és amikor "nagy leszek", játékprogramozó akarok lenni. Nos, semmiféle tapasztalatom nincs, de tudom hogy vannak nyelvek. C++, java, javascript-et hallottam. Elmagyaráznátok pontosan, hogy mi kell hogy jó játékprogramozó legyek?
Hello!Ahogy látom te elkötelezett vagy már 13 évesen (pont mint én :D).Mi lenne ha azt mondanám hogy lenne egyszerűbb mód is arra hogy játékfejlesztő legyél.Nem fontos szerintem ilyen komoly nyelvekkel programozin mert az Indie játékfejleszőként akarsz fejlesztő lenni (Azaz nem az ilyen nagy cégeknél dolgozol hanem saját kis csoportban/egyedül) akkor ilyen nyelvekkel hónapokig kell szó szerint orrvérzésig,érelpattanásig csinálni!
Van egy program: a Game Maker
Ezt a programot már jó ideje használom és szerintem elég jól lehet játékot készíteni vele (2D-set de akár +d-set multiplayer-est stb.) szóval ez nem sima játékmotor hanem kész játékfejlesztő környezet.
Ha gondolod együtt is készíthetnék evvel a programmal játékot (meg az ismeröseiddel is akik akarnak).
Vagy taníthatlak is mert ugyan vannak hozzá tutorialok,helpek,még könyv is de ugye mind ez angolul mert hát leginkább csak angolok használják.
Elérhetőségem:
E-mail: gyomgyorsz@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!