Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Cserés rendezés gyorsabb,...

GYKBD kérdése:

Cserés rendezés gyorsabb, mint a minimum kiválasztásos rendezés?

Figyelt kérdés
Kaptam egy feladatot, ami szerint van olyan számsor (monjduk 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1), ahol a cserés rendezés kevesebb lépés alatt oldja meg a sorba rendezést, mint a minimum kiválasztásos rendezés, de én egyszerűen nem tudok rájönni, hogy milyen számsor lehet ez. A segítséget előre is köszönöm.

2014. jan. 12. 13:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
A rendezett sor?
2014. jan. 12. 14:01
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem értem a kérdést. Arra gondolsz, hogy milyen sort kellene rendezni? Amit följebb példának írtam, az az akart lenni, hogy az egy számsor, és azt rendezzük növekvő sorrendbe. De ugye ott a a min kiválasztásos gyorsabb, mint a cserés, de az csak egy példa akart lenni.
2014. jan. 12. 14:06
 3/17 anonim válasza:

Az elso jol valaszolt szerintem, csak nem kell kerdojel.

Szerintem ez a rendezett soroknal lehetseges, hogy a cseres kevesebb lepest tesz, mint a minimumos, mivel hogy:

a cseres 2-onkent megforditja, mig a minimumos n-szer megy vegig a soron, ahol az n a sor hossza.

Remelem tudtam segiteni.

2014. jan. 12. 14:19
 4/17 A kérdező kommentje:
A rendezett sor alatt mit értünk pontosan?
2014. jan. 12. 14:23
 5/17 anonim ***** válasza:
Egy sort, ami rendezett. Például 1, 2, 3.
2014. jan. 12. 14:25
 6/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 12. 14:38
 7/17 A kérdező kommentje:
Még annyi jutott eszembe, hogy ez igaz mondjuk 1-2-4-3 sor esetén is, vagy csak ha 1-2-3-4?
2014. jan. 12. 14:48
 8/17 anonim ***** válasza:
Igen. De HASZNOS lenne, ha végig is gondolnád. Játszd le mindkét algoritmust ezen a számsoron, és számold meg az összehasonlításokat és a cseréket.
2014. jan. 12. 14:55
 9/17 anonim ***** válasza:

A minimumkiválasztásnak pont a csökkenően rendezett sorozat a legrosszabb esete.

Melyik cserésre gondolsz? A gyorsrendezésre, vagy a buborékrendezésre? A gyorsrendezés legrosszabb esete is ez, amivel együtt körülbelül ugyanolyan lesz a sebessége.

De átlagosan gyorsabb.

2014. jan. 12. 20:14
 10/17 A kérdező kommentje:
Végigcsináltam azóta, és rájöttem, hogy rendezett sor esetén a cserék száma 0, így a cserés rendezés nem lesz "gyorsabb", mint a minimum kiválasztásos
2014. jan. 13. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!