Egy két dimenziós tömböt hogyan lehet rendezni C#-ban?
Legegyszerűbben úgy, hogy létrehozol egy osztályt a dátum tárolására és egy dimenzió tömbben tárolod őket.
Ha definiálod az osztályhoz a < operátort, akkor használhatod a std::sort függvényt.
Izt elég részletesen tárgyalják a lehetsége megoldásokat:
Bocs, tényleg elnéztem, C++-ra érvényes amit írtam. Lepontozom magam mindjárt... :)
C#-ban is valami hasonlónak kell lennie.
A feladatspecifikáción múlik.
Én hajlanék arra, hogy a 2014-es évben DateTime-okat hozzak létre és a framework-kel elvégeztessem a feldatot.
Ha egy DateTime-ot kivonsz egy másikból, TimeSpan-t kapsz, attól meg el lehet kérni, hogy hány nap hosszú.
Ha egzakt szeretnél lenni, akkor pedig szerintem ketté kell vágni a feladatot - szökőévre és nem szökőévre.
Ugyanis lehet, hogy szökőévben másik két illető születésnapja van egymáshoz a legközelebb, mint máskor.
(Valakinek nincs is szülinapja szökőévben! :-/)
Ilyenkor is lehet a framework-re építeni: ugyanazt megcsinálod, mint az előbb, csak 2014-re és 2016-ra és kétféle eredménnyel térsz vissza.
Vagy ha valamiért tilos a DateTime használata, akkor fel lehet venni egy (vagy két) 12 elemű tömböt a hónapban levő napok számával és kiszámolni, hogy x-edik hó y-adik napja az az év hányadik napja és azok távolságát kell kiszámítani.
Minden esetben ügyelni kell arra, hogy a nem értelmezhető dátumokat kezeld, pl. 13. hó 5. napja, 11. hó 31. napja, ill. nem-szökőévben 2. hó 29. napja (!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!