Hogyan kell létrehozni egy button-t (gomb-ot) visual C#-ban?
Még csak most ismerkedek a C#-al. Megnéztem pár tutorial-t, leírták, hogyan lehet létrehozni button-t a toolbox segítségével, de én anélkül szeretném. Tudom, hogy a Visual Studio által létrehozott valamelyik ablakba kell ilyesmit írni:
<Button>
{
new button;
}
<Button>
Gondolom ez így nem jó, nem találok erre tutorial-t, hogy ezt pontosan hogyan és hova kellene írni...
Button b = new Button();
this.Controls.Add(b);
A "b" a gomb neve.
Button b = new Button();
b.Width = 30;
b.Height = 30;
b.Location = new Point ( i * 30 , j * 30);
this.Controls.Add(b);
ezzel a szélességét, magasságát és a pozícióját is be tudod állítani
Köszi, sikerült létrehozni. Viszont a pozícióját (i-t és j-t) hiába írom át, ugyanott marad a gomb (a bal felső sarokban). Ez miért lehet? (Windows Forms Application-t hoztam létre)
És egyébként nincs egy olyan gomb létrehozási módszer is, ahol ilyen kacsacsőrökbe kell írni a Button-t?:
<Button>
Emlékszem, hogy láttam ezt a módszert, de nem biztos, hogy az is Windows Forms Application volt. És a kacsacsőrön belülre volt írva a szélessége, magassága, úgy emlékszem.
Az WPF lesz, amire gondolsz, nem HTML. Pl:
<Button Content="Button"
HorizontalAlignment="Left"
Margin="10,10,0,0"
VerticalAlignment="Top"
Width="75"
Click="Button_Click"/>
De ehhez WPF applicationt kell létrehoznod, nem WindowsFormst. A fenti markup részletet (mert ez nem kód, hanem markup) a XAML fileba kell raknod.
Ha nem dinamikusan kell létrehozni a gombokat, akkor -szerintem jobban jársz, ha designerrel csinálod. Gombnál még nem olyan csúnya a markup, de ha elkezdesz animációkat csinálni, akkor elég szép nagyra nőhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!