Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell létrehozni egy...

Amanda88 kérdése:

Hogyan kell létrehozni egy button-t (gomb-ot) visual C#-ban?

Figyelt kérdés

Még csak most ismerkedek a C#-al. Megnéztem pár tutorial-t, leírták, hogyan lehet létrehozni button-t a toolbox segítségével, de én anélkül szeretném. Tudom, hogy a Visual Studio által létrehozott valamelyik ablakba kell ilyesmit írni:

<Button>

{

new button;

}

<Button>

Gondolom ez így nem jó, nem találok erre tutorial-t, hogy ezt pontosan hogyan és hova kellene írni...

2014. jan. 7. 23:33
 1/8 anonim válasza:
hát ez így tényleg nem jó
2014. jan. 8. 00:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Button b = new Button();

this.Controls.Add(b);

A "b" a gomb neve.

2014. jan. 8. 00:04
 3/8 anonim válasza:

Button b = new Button();

b.Width = 30;

b.Height = 30;

b.Location = new Point ( i * 30 , j * 30);

this.Controls.Add(b);

ezzel a szélességét, magasságát és a pozícióját is be tudod állítani

2014. jan. 8. 00:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Be lehetne, ha bárhol megadnád a j és az i értékét vagy ha egyáltalán be lenne vezetve a változó :)
2014. jan. 8. 00:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi, sikerült létrehozni. Viszont a pozícióját (i-t és j-t) hiába írom át, ugyanott marad a gomb (a bal felső sarokban). Ez miért lehet? (Windows Forms Application-t hoztam létre)

És egyébként nincs egy olyan gomb létrehozási módszer is, ahol ilyen kacsacsőrökbe kell írni a Button-t?:

<Button>

Emlékszem, hogy láttam ezt a módszert, de nem biztos, hogy az is Windows Forms Application volt. És a kacsacsőrön belülre volt írva a szélessége, magassága, úgy emlékszem.

2014. jan. 8. 00:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Az HTML lehetett inkább. Ott van ilyen kacsacsőrözés.
2014. jan. 8. 03:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Az WPF lesz, amire gondolsz, nem HTML. Pl:

<Button Content="Button"

HorizontalAlignment="Left"

Margin="10,10,0,0"

VerticalAlignment="Top"

Width="75"

Click="Button_Click"/>

De ehhez WPF applicationt kell létrehoznod, nem WindowsFormst. A fenti markup részletet (mert ez nem kód, hanem markup) a XAML fileba kell raknod.

Ha nem dinamikusan kell létrehozni a gombokat, akkor -szerintem jobban jársz, ha designerrel csinálod. Gombnál még nem olyan csúnya a markup, de ha elkezdesz animációkat csinálni, akkor elég szép nagyra nőhet.

2014. jan. 8. 08:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, tényleg a WPF-re gondoltam, sikerült :)
2014. jan. 8. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!