Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » EntityFrameworkot hogyan kell...

EntityFrameworkot hogyan kell konfigurálni?

Figyelt kérdés
Elkezdtem megcsinálni az msd-enes codefirst-ös tutorialt, de a videóban, csak felépíti a fickó objektumokkal az adatbázistartalmat, nyom egy play-t és ott van. De sehol egy connectionString, vagy valami, neki működik. Nekem természetesen ennek hiányában nem :)

2014. jan. 5. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha nincs megadva a connection string, akkor az EF először a lokális gépen lévő SQLEXPRESS instance-ra próbálja meg létrehozni az adatbázist. Ha nincs SQLEXPRESS, akkor a LocalDB-ben próbálkozik, csak ha ez sem sikerül, akkor van gond. Az adatbázis neve a contexted neve lesz.
2014. jan. 6. 10:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Sajnos ezek nálam nem elérhetőek (az oka most lényegtelen), de van élő adatbázisom és sql szerverem. Legyen a szerver neve "TESZT-PC\MY", az adatbázisé "Teszt02". A következőt tartalmazza az app.configom:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<configuration>

<configSections>

<!-- For more information on Entity Framework configuration, visit [link] -->

<section name="entityFramework" type="System.Data.Entity.Internal.ConfigFile.EntityFrameworkSection, EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" requirePermission="false" />

</configSections>

<connectionStrings>

<add name="DbContext" connectionString="Server=TESZT-PC\MY; Database=Test02;Integrated Security=True;"

providerName="System.Data.SqlClient" />

</connectionStrings>

<entityFramework>

<defaultConnectionFactory type="System.Data.Entity.Infrastructure.LocalDbConnectionFactory, EntityFramework">

<parameters>

<parameter value="Data Source=TESZT-PC\MY; Integrated Security=True; MultipleActiveResultSets=True" />

</parameters>

</defaultConnectionFactory>

<providers>

<provider invariantName="System.Data.SqlClient" type="System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer" />

</providers>

</entityFramework>

</configuration>

2014. jan. 7. 21:36
 3/3 anonim ***** válasza:

az <entityframework> tag tartalma ez legyen:

<entityFramework>

<defaultConnectionFactory type="System.Data.Entity.Infrastructure.SqlConnectionFactory, EntityFramework" />

<providers>

<provider invariantName="System.Data.SqlClient" type="System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer" />

</providers>

</entityFramework>

amúgy sztem jó, ha a connection string ok.

2014. jan. 7. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!