Miért kapom ezt a hibaüzenetet? (Php)
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in D:\xampp\htdocs\asdas\dolog.php on line 8
8.sor tartalma
$result = mysqli_query($db, $query) or die(mysqli_error($db));
me gondolom egy funkcióban van, és $db nincs áthozva globallal.
(az meg tiszta hogy a $db a mysqli_connect() eredménye)
$db= mysql_select_db($dbase, $connection) or die ("Nem sikerült az adatbázis kiválasztása!");
mysql_query("SET NAMES utf8");
Én globális változót szoktam használni. ($_ENV['db'] = mysqli_c... )
De a te esetedben a function -ba kell egy GLOBAL $db;
Ezzel behívja a $db változót.
Hopp most nézem:
$db= mysql_select_db(...
MySQL és MySQLi között van különbség, vagy az egyiket, vagy a másikat használd de ne keverd őket. :-)
Átírtam mysqli-re, így most már iyen hibát kapok:
Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in D:\xampp\htdocs\memorized\connect.php on line 9
Nem sikerült az adatbázis kiválasztása!
PHP mysqli_select_db-re vonatkozó dokumentuma szerint a paraméteradás így van:
mysqli_select_db(kapcsolatváltozó, adatbázisnév);
A sorrendre figyelj, a mysqli_query-nél is fordítva van a paraméteradás mint a sima mysql_query-nél.
Meg miért úgymond a $db-n próbálsz parancsot végrehajtani? Mindig a kapcsolatváltozón kell. Tehát egy query így nézzen ki:
mysqli_query($connection, $sql);
(A $connection a kapcsolatváltozó, persze lehet más neve. A $sql pedig az sql parancs, ennek is lehet más a neve, vagy egyszerűen csak szöveg. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!