Sajtospuszedli kérdése:
Pythonban hogy van a fájlkezelés?
Figyelt kérdés
érettségi feladathoz kell fájlból kiolvasni 52hét lottószámait 2 dimenziós tömbbe, hogy utána tudjam kezelni...2014. jan. 3. 19:07
1/9 anonim válasza:
2/9 A kérdező kommentje:
marha vicces vagy...képzeld nem találtam semmit erről..
2014. jan. 3. 19:43
3/9 A kérdező kommentje:
és engem csak annyi érdekel hogy FÁJLBÓL 2D-S TÖMBBE, erre meg pont nincs sehol példa
2014. jan. 3. 19:44
4/9 anonim válasza:
Hogyha érdekel, én érettségiztem informatikából, de ez így neked nem fog menni. Csak mondom. Lehet pontozni.
5/9 anonim válasza:
6/9 iostream válasza:
A fájlkezelésnek ehhez semmi köze. Tökmindegy, hogy honnan van egy listányi számod. Persze a formátumot akár el is árulhattad volna (egy sorban vannak a számok egy szóközzel elválasztva, vagy 52 sor 5-5 számmal?), Pythonban ez számít.
Az utóbbival haladva:
with open('myfile', 'r') as f:
map(lambda line: map(int, line.split(' ')), f.read().split('\n'))
7/9 iostream válasza:
És persze ezt a külső mapot add értékül valaminek, különben elvész.
8/9 anonim válasza:
Wow ilyenek vannak már érettségin? :)
9/9 anonim válasza:
Nem egy nagy feladat azért és nem is feltétlenül lambda függvénnyel kell megoldani érettségin. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!