Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kéne ezt megcsinálni? (C++)

Hogy kéne ezt megcsinálni? (C++)

Figyelt kérdés

A konzolablak legyen felosztva több részre.

Mondjuk felül írná az adatokat, statisztikákat..jobb oldalt meg mondjuk...tegyük fel hogy egy rogue-like játék, és az ott meg a pálya térképét mutatná, középen pedig maga az a program rész, amivel a cselekvést, adatbevitelt elvégzem.

A felosztásokat keretek választanák el "|" és " - " jelekkel. Láttam már ilyet a youtubeon is, de nem tudom mi lenne rá a legjobb megoldás.

És egy kicsit szubjektívebb kérdés:

Szerintetek van értelme még ASCII karakteres, ASCII grafikás játékokat írni? Mert nekem őszintén szólva nagyon tetszenek, de sokan mondják, hogy "Minek? Ez a 21.század könyörgök!", és ez miatt vagyok elbizonytalanodva. Olyanokra gondolok, mint DwarfFortress , NetHack (a nem grafikus felület)...stb.

A válaszokat, és a segítséget előre is köszönöm!

17/F

2014. jan. 2. 16:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Én már nem foglalkoznék ilyenekkel, de nekem is tetszenek.

Ha ilyet csinálsz akkor használj valami erre való library-t, mert léteznek, például ez:

[link]

Nem használtam még, de szerintem valami ilyesmivel kellene próbálkozni. A másik, hogy valami grafikus könyvtárat használsz, pl:

[link]

Próbáld ki, van tutorial.

2014. jan. 2. 17:10
 2/2 iostream ***** válasza:
Alapvetően a stdout ezt nem tudja, az csak egy output stream amire írsz, azt lesz ami lesz. Vannak erre libek, viszont ez teljesen környezetfüggő. Tehát általános válasz nincs, ellenben conio és ncurses.
2014. jan. 2. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!