Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Excel tud-e olyat hogy két...

Tibor76 kérdése:

Excel tud-e olyat hogy két oszlopban megkeresni a kért értékeket, és azon a soron ahol ezeket megtalálta a harmadik oszlop értékét adja vissza?

Figyelt kérdés
Az első három oszlopból áll. dátum, gépszám és név. A második négy oszlopból áll. Dátum, gépszám, hibakód és név. A feladat az lenne hogy a második táblában minden ki van töltve de a név nincs. Azt automatikusan kéne a gépnek kitölteni úgy hogy az első táblában megkeresi a dátum és gépszám alapján a nevet.

2014. jan. 2. 13:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Első gondolatom az FKERES függvény volt, az tud olyat, hogy egy táblázat első oszlopában keres, és visszaadja az X. oszlop értékét a találat sorából.

De lehet, hogy jobban jársz az INDEX és HOL.VAN függvényekkel, azokkal rugalmasabban tudsz keresni (úgy emlékszem, régen csináltam ilyesmit).

Nézz utána, miket tudnak. Nyilván kombinálnod kell majd több függvényt. :)

2014. jan. 2. 13:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam ezekre a függvényekre, de nem sikerült megvalósítani velük a dolgot sajna :(
2014. jan. 3. 15:13
 3/3 Darth NewL válasza:
Nem nagyon értek hozzá, de az FKERES-ben lehet ÖSSZEFŰZ-ést használni a két cellára? És úgy keresni?
2014. jan. 3. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!