Érdemes vajon megtanulni minél jobban Androidra fejleszteni? Tényleg ez a jövő?
Soha nem lehet előre tudni. Valószínűleg lesz versenytársa, csodálkoznék, ha nem lenne.
De amúgy remélem nem úgy akarsz Android fejlesztésbe kezdeni, hogy akkor mostantól életed végéig ezt fogod csinálni. Aki ilyesmivel foglalkozik, jobb ha felkészül, hogy egész életében szinte folyamatosan új dolgokat kell megtanulnia. Ez nem olyan, mint kőművesnek vagy cipésznek tanulni. :)
A jövőbe senki sem lát. (Vagy ha tényleg ilyeneket keresel, akkor rossz kategóriában vagy.) De a mostani trendekből az látszik, hogy az Android-é a jelen és a közeljövő (ha nem is teljesen, de komoly szerepe van). Rengeteg ötletet rejthet még. Ld. 1 éve még nem reklámoztak Android-os karórát, nemsokára pedig a Google Glass-ok fognak (jobban) terjedni. És ki tudja, még mit találnak ki.
És egyáltalán nem biztos, hogy a PC örök, és ugyanez a helyzet az Android-al is.
Aki a windows helyre jövetelét várja, sok sikert... én már nem bízok benne.
Az alapítói "korai nyugdíjaztatása" is azt sugallja, hogy süllyed az a hajó...
Azt hittem a vista után nem tudnak selejtesebb OS -t kiadni, és tévedtem.
Remélem ismét tévedek, és nem apple fogja átvenni a helyét, és feltámad mint Phoenix a hamvaiból.
Ja'h és az android nagy hibája, hogy verziók viszonylag gyors növekedésével nem sokára ott tartunk hogy 5 fő android verzió lesz a piacon, és már most akadnak kompatibilitási gondok, vagy épp hardver igényesség miatt nem megy 1-2 éve vett eszközön.
Ami alapfunkcióknál még nem gond mert 4 éve ezelőttin is lehetett telefonálni, SMS -t küldeni, netezni... De alkalmazás fejlesztési szempontból, kezd necces lenni.
Remélem hamarosan a hardver gyártók és az android verziók elérik azt a szintet, hogy akár 2-3 főverzióig upgradel -hető ek lesznek a telók.
A kérdésre válaszolva: Igen, megéri! :)
De hogy miért: Mert az is bizonyos szintű programozás. És abban van az a bizonyos jövő, amit olyan sokan emlegetnek. Én CNC gépek programozásához konyítok egy kicsit, de, ha látok egy program nyelven megírt valamit, akkor abban ki tudom szúrni mondjuk az ismétlődő ciklusokat... Ezzel már is előnyben vagyok azokkal szemben, akik azt sem tudják, hogy hol kezdődik, meg hol a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!