Mit is csinál egy programozó? (bővebben lent)
Helló! Egy 7. osztályos lány vagyok, aki elkezdett gondolkozni a jövőjén. Leginkább a programozás vonz, az tűnik testhezállónak.
A kérdés az, hogy tulajdonképpen mi is az, amire mindenképp szükségem van, és mi az, ami jól jön, az előnyömre válik a programozás bármely ágánál?
(a "programozik" választól kíméljetek!)
Pedig a programot ír a helyes válasz.
Nyelveket lehet felsorolni, de egy programozó nem attól az, ami, hogy ismer x db nyelvet.
A programozási nyelv csak egy eszköz.
Ami mindenképp kell ehhez a szakmához az az angol nyelv elsősorban. Után a nem árt, ha tényleg komolyan érdeklődsz az informatika iránt. (Minden terület felé!)
Javaslom ha programozásról érdeklődsz, na nyolcadikosoktól kérj tapasztalatot:D
Fontos hogy mi akarsz lenni. Sok féle programozó van. Még akár egy egyetem karjának szakjának szakirányán belül is.
Van informatikai mérnök is, valamint van programtervező informatikus.
A sima mezei programozóra valóban igaz, hogy csak programozik. Erre elég egy puszta OKJ-s tanfolyam is. Ami nagyon fontos hozzá, amit előttem is írtak az angol nyelvtudás. Valamint fontos hogy legyen jó logikád, tudj rendszerben gondolkodni. Ez alapvetően a férfiaknak jobban megy, nem is csoda hogy kifejezetten inkább férfias szakma, de lányok is mennek programozónak, én is ismerek többet, bár meglehetősen keveset a fiúkhoz mérten:D
A programozás valahol tanítás, valahol modellezés is. Van egy feladat amit meg kell oldani. Feltétlen kell hozzá intuíció. Gyakorlatilag van egy feladat amit el kell végezni, ennek te ismered a lépéseit és ezt lefordítod és megtanítod/programozod a gépnek hogy ő ezt tegye.
Fontos a matematikai tudás (algoritmusok megértés pl.)
Valóban van sok fajta programozó, webprogramozó, alkalmazásfejlesztő mobilokra, de vannak célspecifikus program nyelvek, amik adott szakmát segítik.
Legegyszerűbben úgy értheted meg a programozást, ha nekiállsz megtanulni egy nyelvet, és megoldani problémákat, egyszóval megintcsak: programozni.
Egy biztos: Nem igaz az a tévhit hogy a programozó egész nap kódol. A kódolás nagyon kis részt tesz ki. Rengeteget kell tervezni, gondolkodni, temérdek idő megy el interneten különböző megoldások keresésére vagy a dokumentációk bújására, valamint még ott van a dokumentálás, hibakeresés, hibajavítás, tesztelés. Valamint még egy kinek hátrány kinek előny: a programozó hazaviszi a munkáját.
Aki elszánt és szereti csinálni az szeretni fogja mindezzel együtt. Nem kell lehetetlennek, vagy nehéznek hinni ezt a munkát, de biztos hogy szükséges energiabefektetés, tanulás és kitartás. Ha pedig szereted csinálni, csináld, és hajrá;)
Még egyszer nem fogom begépelni :)
Itt a link: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Azon én is jót derültem, hogy - már bocsi nem személyeskedésből - egy 8.-as megmondja a tutit. Én is még "csak" 6-7 éve dolgozom programozóként (fontos, hogy dolgozom, mert az iskolai feladatok igen messze vannak a valós projektektől)
az első kommentelőnek. csak 200.000?
nagyon rossz munkahelyet talált :D
Szia
Én egy 8. osztályos fiú vagyok, és énis imádom a programozást! Már magamtól megtanultam Visual Basic, Visual C++, HTML, CSScript, PHP és java+ programnyelveket.
Amire mindenképpen szükséged lesz: angol nyelvtudás, erős logika, érdekeltség a szakmában, és persze szabadidő!
Én egy könyvvel kezdtem el tanulni a Visual Basic nyelvet, a könyv címe: Programozás a Visual Basic 6.0 szaknyelvén (kék könyv)
Aztán jött a Visual C++ alapfokon, majd a Visual C++középfokon, és a Visual C++ alapoktól minden ami kell!
A HTML, PHP, CSScript, és a Java++-t már magamtól tanultam meg, weboldalak és egyebek tanulmányozásával. Azt hiszem, helyem van a szakmában.
Hallottam már olyat, hogy ez nem női munka. Nincs olyan hogy női/férfi munka, ez nem olajmérnőki, itt szükség van mind a két félre. Mindegyikünknek más a gondolkozása, így mindig új születik.
Az én történetem nagyjából ennyi. Gratulálok, jól választottál szakmát, és ha szereted is, az tökéletes. Sok szerencsét a továbbiakhoz!
Köszi mindenkinek, sokat segítettetek. :)
Szerintem mindegy, hogy férfi vagy nő, nagynéném és nővérem is ilyesmi. :P
utolsó: :DDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!