Nézegettem néhány framework-öt, és arra lettem figyelmes, hogy statikusan szerepelnek az alábbi fájl nevek mit takarnak?
...Helper, ...Manager, ...Service
Általánosságban melyik mire használatos? Pontosabban fogalmazva, melyiknek mi a szerepe?
A Helper segít, a Manager menedzsel, a Service pedig szolgáltat.
Nesze semmi, fogd meg jól :d
Pedig teljesen jogos és helytálló a válasz. :)
Pont ezt szokták csinálni.
Jó lenne, ha legalább a nyelvet megadnád kérdező, már azzal jóval közelebb lennénk.
Akkor nézzük a PHP-t, és azon belül is a Zend FrameWork 2-t.
xyService - Mit szolgáltat? Fájl írás/olvasást? Adatbázis kapcsolatot, vagy csak egyszerűen megvalósítást???
xyHelper - Miben segít? Bonyolultabb műveletekben??? Vagy valaminek kiértékelésében?
xyManager - Mit menedzsel? Fentiek összességét, vagy valamilyen futási mechanizmust?
Szerintem hagyd a p....ba a programozást.
Ipor Sircer válaszában benne volt minden.
De csak hogy megértsd vegyük a Win-t.
Services: pl: Rengeteg program 'figyel' rezidensen a memóriában ilyen pl: a 'Hibajelentési szolgáltatás'. Hiba esetén nem töltödik be külön, mert már ott van, lecsap a hibára, okára, jelenti neked stb....
Menager: Pl.Egy rakás 'memóriaszemét' gyűlik, gyűlhet fel a különböző programok futása közben, főleg rosszul, hibásan írt. Ezért kell egy menedzser - vannak külön jó programok is - aki jó 'kondiban' tartja a memóriát, kisepri a szemetet.
Helper: Na ezt már ne magyarázzam el .)
Az életben ennél bonyolultabb, de remélem érted.
"xyService - Mit szolgáltat? Fájl írás/olvasást?"
Talán az "xy" pont utal a válaszra, de csak tipp...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!