Hogyan lehet Androidra 'exportálni' egy Windowson működő C++ programot?
Sziasztok.
Írtam egy kezdetleges C++ programot Windows OSen, MinGW-vel compilolom, és így cmd ablakban futtatható.
Hogyan lehetne megoldani, hogy a (rootolt) androidos telefonomon is fusson, mint egy játék app, hasonlóan azokhoz, mint amiket a Google Playből töltenék le?
Mitől függ ez? Mik a lépései? Ugyanazt a source kódot lehet androidra compilolni? Milyen programmal lehetne megtenni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A helyes kifejezés a "portolás". C++ appot viszont nemigen fogsz úgy megoldani, ahogyan a Playről letöltött alkalmazások vannak megoldva. Amit tehetsz, az az, hogy portolod az alkalmazásodat Java nyelvre, és beforgatod Android alá.
Ehhez szükséged lesz az Eclipse IDE -re, valamint az ADT -re (Android Development Toolkit).
Ugyan az Android alapvetően egy Linux, mégis úgy van megírva, hogy nem célszerű natív C/C++ alkalmazásokat futtatni rajta, mert többekközt elveszíted az operációs rendszer nyújtotta szolgáltatásokat.
Persze, megpróbálhatod; ezesetben töltsd le a "Terminal IDE" nevű alkalmazást, amely tartalmaz egy terminált (unix/linux parancssor), illetve egy GCC -t is, és kíséreld meg azzal lefordítani, aztán a terminálból futtatni.
Köszönöm, nagyon hasznosak voltak ezek a hozzászólások.
Belevetettem magam, és reggel óta ezekről olvasok, de még mindig maradt egy fő kérdés: Android appokat akkor alapvetően Eclipseből, ADT pluginnel írunk.. De a nyelv, az maga a Java, vagy csak Javara hasonlító "android-nyelv"?
Az, hogy portolom a c++ programot Javara, azt hogy kell érteni? Megtanulom a hasonló parancsokat, és újra írom az adott nyelven a programot, vagy van erre compiler/program?
Nem igazán hardware-igényes az elképzelésem. A legjobb játék messze nem a Crysis 4 :) A kinézet se feltétlenül jelent szerintem problémát, HTML szerkesztésnél már megszoktam, hogy a gombok szélességét, stbt, célszerűbb %-ban megadni, mint fix limitben, különben vagy túl nagyok, vagy túl kicsik lesznek..
Szóval akkor a JAVA nyelv lesz a következő nagy terv. Kár, hogy nincs erre valamiféle metódus, mert így dobhatom ki a c++os pár hónapomat.. :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!