Miért kell egy "for" ciklust "Megszámlálás Tétel"-nek nevezni, illetve hasonló f***ságok?
Mert a tanárod hülye.
For ciklusból is két fajta van:
- kezdőfeltételes
- meghatározott lépésszámú
A kezdőfeltételes for ciklus addig fut, amíg a megadott feltétel teljesül. Például (C++, C#, Java):
for (int i = 0; i < 5; i++)
Azért lesz kezdőfeltételes ciklus ez, mert a ciklusmag minden lefutása előtt ellenőrzi, hogy a feltétel (jelen esetben i < 5) teljesül-e. Ha nem, a ciklus nem fog többször lefutni. És feltételnek akármit írhatok, nem kötelező nekem a ciklusváltozót tesztelnem. Például (C#):
string s = "ez egy teszt szöveg";
for (int i = 0; s.Length > 5; i++)
Ezzel szemben az meghatározott lépésszámú ciklusnál nem fogsz feltételt látni. Például (Pascal, Delphi):
for i:=0 to 5 do
Azért, mert ha valamit meg kell számolnod, akkor ne gondolkodj hogyan is kell, hanem egyből vedd elő a fejedből a megszámlálás tételt és kisujjból gépeld a kódot, aktualizálva a paramétereket.
Ha te sem (én sem amúgy) tételekben gondolkodsz, hanem egyből össze tudod rakni logikus gondolkodással, akkor ne használd ezeket a tételeket. De a suliban így kérik, tanuld meg, így add vissza számonkérésekkor. Ha érted a dolgokat, akkor nem kéne, hogy beleszakadj ebbe. :)
#6: [link]
Egy darabig van jogosultsága a szakszavak lefordításának (a tanulási folyamat elején, amíg a megértést segíti).
Viszont a hasítótáblától én is vertem a fejem az asztalba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!