Mi a külömbség a 32bites.64bites.86bites Windows 7 között?
Na hát, ahogy én tudom:
x86=32 bit, A megcímezhető mermória 4GB ebben a a videó memória is bent van.
x86_64=32/64 bit, ezt hívjuk most "64 bit" nek ha processzorokról beszélünk, na erre mehet a 64 bites meg a 32 bites rendszer. A megcímezhető tartománynak lusta vagyok utána számolni vagy utána nézni lényeg, hogy elég sok.
A 3 giga mostanában még elég lehet, de ugye az a jó ha két egyforma modul van a két foglalatban mert akkor lehet sebesség növekedés elérni, viszont 1,5 gigás modul meg nincs, habár 2 2 gigás oszt a többi megy a lecsóba se rossz 32 biten. A 64 bit megcímezné, de azért az többet is eszik főleg a nem kifejezetten 64 bitre fejlesztett programok, mert 64 bitesek a változók.
Na de persze az is igaz hogy a Win elég lapozófájl fetisiszta, ezért hiába van ott a világ minden memóriája ő akkor is lapozó fájlt akar valamiért.
Ezért lehet, hogy egy rendszer 3 giga rammal két külön vinyón lévő 2 gigás lapozófájllal gyorsabb lessz, mint egy másik egy kisméretű lapozó fájllal meg 8 giga rammal.
Az élet kegyetlen :D
Hát ezen nagyon röhögtem ezen a szálon, a takony túrja az óvodást a win meg swap fetisiszta :D Köszönöm emberek :D
Aki meg magyaráz, hogy a 3G kevés... én 1 G-vel is boldogan elvagyok, mondjuk crysist nem szoktam játszani, de abban az 5 percben amíg futott, szép volt és ment. Persze nem kell mellé böngészőt futtatni ha tényleg problémás, az pl sok memóriát szokik elvinni. (akármelyik)
Én 64 bites win 7-et használok csak anyival jobb,hogy mind azt már emlitették több ramot kezel és 64 bitre iródott programok nagyobb sebességel futnak a cpu-n ez jól is hangzik de kevés a 64 bites alkalmazás a játék meg még kevesebb A crysis pl tudja a 64 bitet és néhány driver is elég hiányos ami nagy kár pl a webkamerámat elfelejthettem és általánosságban elég későn jelennek meg rá a driverek mivel nem túl elterjed még a 64 bit.
Mindazonáltal a 64 bit a jövő de már tervezik a 128 bites procikat is de az meg még távolabb van tudtommal még egy sincs de ha lenne is mire optimalizálnának rá elég programot addigra régen elavult majdnem sajna a programozók le vannak maradva ilyen téren mert nincs a 64 bites programoknak megfeleő piaca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!