Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-ban hogy tudom megnézni,...

Java-ban hogy tudom megnézni, hogy melyik a legnagyobb szám?

Figyelt kérdés
Van az a Math.max függvény, de az csak 2 számot hasonlít össze. Ha van például 6 szám, hogy tudom megnézni, hogy melyik a legnagyobb? Köszi

2013. nov. 27. 16:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szóval gondoljuk, igen, ez házi. Ez esetben sz.v.sz. nem arra kíváncsiak, hogy meg tudod-e hívni a Collections.max()-ot, hanem hogy implementálni tudod-e a maximumkiválasztást.

Ami igazából már nem nagy feladat, hiszen a linkeden ott van a kód, csak másolnod kell, meg alkalmazni. Persze ehhez meg kell érteni, mit csinál, de ebben meg segítenek az elég beszédes változónevek.

Persze még mindig az a legjobb, ha rákeresnél végre a maxkiv. programozási tételre és a pszeudókód alapján írnád meg Java-ban.

2013. nov. 29. 00:10
 12/14 A kérdező kommentje:
igen, a tanár is mondta hogy úgy kellene, de ha már 1x van ilyen a java-ban alapból, akkor feleslegesnek érzem úgy... persze tudom, nem minden nyelvben van benne, ott majd azt kell használni stb... Ez csak amolyan "én jobban tudom/akarom tudni" helyzet :D
2013. nov. 29. 00:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem azért kell neked megírnod, mert nem minden nyelvben van benne, hanem azért, hogy TE írj algoritmust, hogy TE gondolkodj. :)
2013. nov. 29. 00:44
 14/14 WAR Team válasza:

int max = tömb[0];

for (i=0; i<tömb.length; i++) {

if (tömb[i] > max) {

max = tömb[i];

}

}

system.out.println(max)

2018. nov. 14. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!