Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-ban hogy tudom megnézni,...

Java-ban hogy tudom megnézni, hogy melyik a legnagyobb szám?

Figyelt kérdés
Van az a Math.max függvény, de az csak 2 számot hasonlít össze. Ha van például 6 szám, hogy tudom megnézni, hogy melyik a legnagyobb? Köszi

2013. nov. 27. 16:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A "maximum kiválasztás" nevezetű programozási tétel implementálásával.
2013. nov. 27. 16:20
 2/14 anonim ***** válasza:
Collections.max
2013. nov. 27. 16:22
 3/14 anonim ***** válasza:
2013. nov. 27. 16:23
 4/14 A kérdező kommentje:

nem tudná valaki leírni, hogy mi mit csinál? :D

[link]

Ezt találtam, de valahogy nem nagyon értem :/

2013. nov. 27. 19:52
 5/14 anonim ***** válasza:

Ennél jobban nem hiszem, hogy el lehet magyarázni. Le van írva szöveggel, magyarul, és még ábrát is rajzoltak hozzá.

Esetleg Wikipédián is rákereshetsz, a rendezésekhez szokott lenni GIF animáció, hátha az érthetőbb.

Amúgy neked (a kérdésben szereplő problémához) nem kell rendezés, csak maximumkiválasztás. Az pedig egy fokkal egyszerűbb, mint a maximumkiválasztásos rendezés.

2013. nov. 27. 21:39
 6/14 anonim ***** válasza:

Ja, lehet, hogy a kódot nem érted, az utasításokat. Az a bibi, hogy alapvető szerkezetek vannak benne: értékadás, tömbök, elágazás, ciklus.

Ha ezeket az alap elemeket érted, akkor végig tudod gondolni lépésenként, hogy mi történik.

Szerintem inkább kérdezz, mi az amit nem értesz.

2013. nov. 27. 21:41
 7/14 A kérdező kommentje:

hát már az furcsa, hogy ugye általában én mindent a main-be írok, ami valahogy így néz ki: public class main (String args[]) { (szal valahogy így)

De itt meg ez van, hogy: public void maximumSearchSort(final int[] array) {, ami egy másik osztály lehet a main-en kívül, de pontosan nem vágom. Továbbá azt nem értem, hogy mi az aminek pont így kell íródnia, mint a "searchMaximum" , az gondolom ilyen beépített függvény. Szóval nem lépésről lépésre van leírva, hogy mit csinál stb...és amúgy a Javahoz nagyjából értek (értsd úgy, hogy már egész programokat össze tudok rakni), de csak így az alap témakörben, hogy pl GUI ban számológépet csinálni, ciklusokkal alapszinten foglalkozni stb...

2013. nov. 28. 15:17
 8/14 anonim ***** válasza:

(Hát, megmondom őszintén, kétségeim vannak. No mindegy.)

A searchMaximum() és a main() nem osztályok, hanem függvények. Nézz utána először ennek: mik azok a függvények. Ez is egy olyan alapfogalom, amiről beszéltem.

A searchMaximum() pedig nem beépített függvény. Ott van annak is a kódja a maximumSearchSort() kódja alatt.

2013. nov. 28. 17:34
 9/14 anonim ***** válasza:

Most neked sulihoz, házihoz kell ez?

Ha nem, akkor mért nem használod a beépített Collection.max-ot? 2 sor:

Integer[] numbers = { 8, 2, 7, 1, 4, 9, 5};

int min = (int) Collections.min(Arrays.asList(numbers));

int max = (int) Collections.max(Arrays.asList(numbers));

2013. nov. 28. 22:58
 10/14 A kérdező kommentje:
a feladat az, hogy beolvassa a program, hogy egy kocsi mennyi km-t futott hétfőn,kedden,szerdán,csütörtökön és pénteken. És igazából nem olyan nehéz a feladat, de annyiféleképpen próbáltam, hogy már teljesen összezavarodtam. :D Jah és ki kell iratni, hogy melyik napon ment legtöbbet a kocsi
2013. nov. 28. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!