Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Free Pascal szeretnék egy...

Free Pascal szeretnék egy derékszögű háromszögnek a területét kiszámító programot csinálni de fingom nincs hozzá. Ki tud segíteni?

Figyelt kérdés

2013. nov. 27. 08:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
A matematikai alapok a kisebbik gond, de az, hogy a kérdezõ sehol nem számolja ki a c értékét, ellenben bekéri valamiért, majd azzal számol valamit, na az egészen merész.
2013. nov. 27. 13:59
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

readln(a);

readln(c);

writeln('Terulet: ', a*sqrt(c*c-a*a)/2);

tényleg ez olyan nehéz?

kérdező az a baj, hogy ehhez a feladathoz 3 dolog kéne: matek, programozás, Free Pascal

egyik se megy

2013. nov. 27. 18:34
 23/26 A kérdező kommentje:
Már megcsináltam és sikerűlt.Amugy a matek része oké, a programozás része nem.Mert mindenki hordott itt mindent összevissza de semmit nem tanitottak és soha nem is tanitottak programozásbol de egyszer csak bejelntette a tanár hogy ezt csináljam meg jegyre.Mondok oké köszönöm.A feladat pedig az volt, hogy adjam meg az eggyik befogot és az átfogot.A programban meg a pitagorasz tétel segitségével számoljam ki a másik befogot.(ezt progtamozzam le) éz ha a program kiszámolta a másik befogot annak segítségével számolja ki a derékszög területét.(én ugy tanultam két befogo szorzata és azt osztom 2-vel).. és ehez kértem volna segítséget.Hátha valaki tanult free pascalt és segítségemre lehet.
2013. dec. 2. 22:15
 24/26 anonim ***** válasza:
Végül sikerült megoldani és nem csúsztál le a határidőről?
2013. dec. 2. 22:30
 25/26 anonim ***** válasza:
Mivel a 22-es leírta még a kódot is, nem lehetett nehéz dolgod. :)
2013. dec. 2. 22:58
 26/26 anonim ***** válasza:

"Amugy a matek része oké, a programozás része nem."

Én azt hiszem, ezt már hallottuk, de ez alapján a kód alapján csak ismételni tudom magamat, neked egyik sem megy.

"writeln('Befogo: ');

readln(a);

writeln('Atfogo: ');

readln(b);

writeln('Masik befogo: ', sqrt(a*a+b*b));

readln(c);

readln;

writeln('Terulet: ', a*c/2); "

Hát rossz képletet írtál, hogyan menne már a matek része??

Most mondod kábé harmadszor, hogy nem két befogót kapsz, hanem átfogót plusz befogót.

Akkor abból hogy jön a sqrt(a*a+b*b) ?

Na de mindegy, örülök hogy sikerült (kimásolni a válaszomból a kódot, és beilleszteni).

Szívesen azt a három sort, annyi lett volna.

2013. dec. 3. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!