Free Pascal szeretnék egy derékszögű háromszögnek a területét kiszámító programot csinálni de fingom nincs hozzá. Ki tud segíteni?
Igen, értjük.
Tragikus, hogy nem megy.
2 hónapig mit csináltál? Hello Worldöt százszor?
Ahhoz kell a gyökvonás is, nem értem hogy miért nem írtad hogy kell annak aki azt írta hogy ide az nem kell.
A gyökvonást az sqrt függvénnyel lehet pascalban.
program terulet;
uses crt;
var
a,b,c,d : real;
begin
clrscr;
writeln('Befogo: ');
readln(a);
writeln('Atfogo: ');
readln(b);
writeln('Masik befogo: ', sqrt(a*a+b*b));
readln(c);
readln;
writeln('Terulet: ', a*c/2);
readln;
end.
már eddig eljutottam...kiszámolja a másik befogot de valami hibája van mert állítólag szarúl számolja ki a területet...
beírom hogy a befogo:2
az átfogo:4
kiírja hogy a másik befogo: 4.4721...
a területre pedig : 6.0000000000E+000
Itt más gond is van nem csak az hogy nem ismered a FP-t, az hogy kiszámolni sem úgy kell, nem jó képlet mely szerint számol.
"Szebb" formába hozza a FloatToStr függvény a számot kiíratáskor, ehhez kell a Sysutils unit, bár itt nem a szépség a lényeg. ( writeln(FloatToStr(n)); )
" writeln('Befogo: ');
readln(a);
writeln('Atfogo: ');
readln(b);
writeln('Masik befogo: ', sqrt(a*a+b*b)); "
Azért én azt a Pithagorasz tételt átnézném újra a helyedben.
Elég ha két befogó hosszát kéred be (b1, b2).
Akkor a terület b1*b2/2.
"Azért én azt a Pithagorasz tételt átnézném újra a helyedben."
Igen, itt a matematikai alapokkal van a gond. Az még rendben is lenne, hogy az egyik befogót "a"-nak nevezed, az átfogót "b"-nek (bár c-vel szokták jelölni), de a c-t (nálad a másik befogó) nem jól számolod:
c := sqrt(b*b-a*a); (a te estedben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!