C++ Operator Overloading 2 objektummal?
Van egy "class A..." osztályom és Operator Overloadingozni szeretnék, úgy, hogy:
A* X = new A();
A* Y = new A();
X >> Y;
>> esetben az Y-t módosuljon referenciaként, X alapján. Olvasgattam tutoriált, de nem nagyon jött át. Pontosabban a .hpp és a .cpp függvény módja érdekel, és hogy melyik példányos megvalósítás fut le?
">> esetben az Y-t módosuljon referenciaként, X alapján. Olvasgattam tutoriált, de nem nagyon jött át. Pontosabban a .hpp és a .cpp függvény módja érdekel, és hogy melyik példányos megvalósítás fut le?"
ebből konkrétan (most tényleg) semmit nem értek
tudod, hogy mire való az overloadolás?
.h ban:
A& operator>>(A&);
aztán bűvészkedj de ilyen felírásban az Y módosuljon ahhoz tényleg bűvészkedni kell, kell valami ehhez hasonló prototípus paraméter nélkül talán ami megfordítja belül a sorrendet és arra hívja ezt. de minek akarsz ilyen bonyolult dolgot?
"de minek akarsz ilyen bonyolult dolgot?"
te tudod, hogy mit akar???
akkor kérlek oszd meg az előtted válaszoló három hülyével, ok? mert mi nem értjük
hát öcsém te jól belegondoltál.. :D
én elsőre belegondolva úgy tudom, hogy a >> operátor egy kétparaméteres függvény, szóval bármit csinálhat bármelyik operandussal
itt elsődlegesen az a probléma, hogy pointerekre nem is fog működni, akárhogy csinálja, max így:
*X>>*Y
másodlagosan meg az a probléma, hogy azt már értjük, hogy ő nem érti, de hogy mit akar, azt még mindig nem
Viszont most már tudjuk, hogy te sem érted :D
"ami miatt bonyolult meg talán nem is lehet sőt így belegondolva kb biztos nem hogy a jobboldali operandussal történjen valami a bal helyett."
Ha feltesszük, hogy lehetséges a dolog, márhogy ilyen operátort írni (ami pedig nem, de tegyük fel), akkor viszont nem látom semmi akadályát bármelyik operandus módosításának.
azzal kevertem, van a ++ operátor amit alapból úgy lehet felüldefiniálni ezt értse: vmi++
ha meg azt akarjuk ++vmi működjön akkor kell valami olyat amiről fentebb hadováltam:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!