Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kéne ezt a ciklust megírni?

Hogy kéne ezt a ciklust megírni?

Figyelt kérdés

using namespace std;

int main()

{

int ajtok[100], i, ORS, A;

for(i=0;i<100;i++)

ajtok[i]=1;

for(ORS=0;ORS<100;ORS++)

for(ORS=A;A<100;A++)

ajtok[A]=ajtok[A]*-1;

for(i=0;i<100;i++)

if(ajtok[i]==1)

cout<<ajtok[i]<<"\t";

return 0;

}

A program lefut de nem jó, bár azt hiszem tudom hol a gond.A feladat: Van 100 ajtó az összes nyitott állapotban. Jön az első őr és az összes 1. ajtón fordít egyet(bezárul), jön a második őr és az összes 2. ajtón fordít egyet(ellenkezőjére változik), így tovább a 100. őrig. A program kiírja hogy azoknak az ajtóknak a számát amely nyitva lesz.

Az algortimus levan írva a füzetbe viszont a ciklus ezen részét(for(ORS=A;A<100;A++) fogalmam sincs hogy kéne leírni helyesen

Úgy írtuk le hogy:

Ciklus A=ORStől 99ig ORS+1-esével.

Próbáltam már többféle képpen, de sehogy se jó a neten meg nem nagyon találtam hozzá segítséget, ezzel a megoldással.

2013. nov. 7. 19:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Minden páros és minden prím! :D"

NEM!!

nem hiszem el, kezdd már el leírni a számokat, mondjuk 1-től 20-ig, és írd ki azokat, amelyeknek páratlan számú osztója van!

Mik ezek??

Na, és őket kell kihagyni a felsorolásból..

És működik a programod is.

2013. nov. 7. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!