Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehetséges ezt a programo...

Hogy lehetséges ezt a programozási feladatot megoldani?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megoldani,ha nem túl komplikált,hogy az egész beírómezőben,bármilyen műveleti jelet írnak, sor előtt, sor(ok) után, szám(ok) előtt, szám(ok) után, akkor elvégezze a feladatot, tehát,hogyha beírom, pl:

12+23-4/6*8+12/7777+55-777*9999, akkor végezze el ezt a bonyolult műveletet és erről egy másik beírómezőben adjon pontos végeredményt. Nagyon sok időt rászántam, hogy megtaláljam a megoldást, mindenre jutottam, csak vagy az

eredményt nem tudtam kihozni, vagy a program nem működött megfelelően. Próbálkoztam a seltextet bevonni,a gettextlent, a sellengthet, másik ciklust, ami a -1-et helyettesíti be, akár e j változóba, kivonni, tömbök alá venni az edit1.text-et[edit1.selstart]-tal, kivonni, osztani szorozni, mindenféle kombinációt, kicserélni az edit1.texteket, edit1.seltextekre, de nem sikerült a feladatot megoldanom normális működő módon. Ebben szeretnék segítséget kérni, ha lehet természetesen forráskóddal mellékelve, mert úgy vélem, hogy ez annál komplikáltabb dolog lehet, hogy szóban megértsem, mit hogyan kell tennem, vagy milyen további, esetleges függvényeket kell, hogy bevonjak a programba, amivel ezt működőképessé lehet varázsolni. Előre is köszönök, minden segítséget és megoldást.

unit Unit1;

interface

uses

Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,

Dialogs, StdCtrls,Strutils, ExtCtrls;

type

TForm1 = class(TForm)

Edit1: TEdit;

Edit2: TEdit;

procedure Edit1Change(Sender: TObject);

private

{ Private declarations }

public

{ Public declarations }

end;

var

Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);

var sign:char;

i,w:integer;

begin

try

For i:=1 to length(edit1.Text) do

If not (edit1.Text[i] in ['0'..'9']) then

Begin

sign:=edit1.Text[i];

w:=i;

End;

Case sign of

'*': edit2.Text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) * strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

'/': edit2.Text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) / strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

'+': edit2.text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) + strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

'-': edit2.Text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) - strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

End;

except

On ECONVERTERROR DO BEGIN

end;

end;

end;

end.

2013. okt. 28. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
backi zsomkovács ez talán jó és köszönöm,de veszélyesebb mint gondoltam,jól sejtettem hogy nem pitiáner üggyel állunk itt szemben, már akit érdekelt,de szerintem mindannyiunkat érdekeli már.a másik nagy baj,hogy a progi nyelv sem kompatibilis semmivel. mi ez C#,vagy mi a franc,mert nem vágom,azért kössz szépen,majd csak lesz valahogy nem?
2013. okt. 29. 22:23
 62/80 anonim ***** válasza:
kár hőbörögnöd ennek már úgyis lőttek,ehhez mondhatni csont hülyye vagyok egymagamban,mint a nagyágyú. ennél érthetőbb nyelven nincs? sajnálom,hogy ilyeneken bosszakodsz,rajtam hiába,mert a kérdés kiírója nem én vagyok.én nem vagyok sem veled, sem mással, sem a kérdezővel, engem már csak poénból is érdekelt volna a történet.nem akartalak megsérteni,meg csesztetni,mert végre legalább vetted te a fáradtságot,de ez még rosszabb,mintha assemblyben nyomtad volna ide.ehhez a tök süket vagyok.kész káosz.
2013. okt. 29. 22:29
 63/80 zsomkovacs ***** válasza:

Mi az, hogy semmivel nem kompatibilis?... Erlang. Ma is használják. És nem, ez a kód nem vészes. Ez tulajdonképpen semmi. Azért 400 sor, mert

1) viszonylag tűrhetően van dokumentálva

2) nem vagyok jó Erlang programozó

3) funkcionális nyelvben van írva.

Delphiben rövidebb lenne, de nem állok neki abban is megírni. És rohadtul nem bonyolult, mint említettem, le van írva lépésről-lépésre a wikipedián, hogyan kell csinálni. Az átlag C++ ZH-nk legalább 500 sor. A munkahelyemen meg több millió soros kódbázis van. Na, AZ bonyolult. Ez nem.

2013. okt. 29. 22:31
 64/80 anonim ***** válasza:
nyilván igazad van és ezt te jobban érted,de hogy nekem ez sajnos mit sem mond az is biztos.ez viszont már legyen az én problémám.felőlem lehurroghatsz,vagy röhöghetsz rajtam,de ezt én nem tudom átértelmezni még basic-re sem,nemhogy delphi-re, az egészen biztos. mivel magad is mondod,hogy nem vagy ennek a programozási nyelvnek az atyja ezért nyugodt lélekkel fogok lefeküdni és majd esetleg valamikor átnézni, hátha megértek valamit belőle mégis.viszont jelen pillanatban ez nekem nem kissé kínai.de hát ez is egy kiindulópont lehet egyeseknek biztosan.még egyszer köszönöm és elnézést kérek.kár a zsörtölődni ezen.azt is megértem mindezek után,ha valaki nem akar forráskódot nyomatni erről.
2013. okt. 29. 22:41
 65/80 zsomkovacs ***** válasza:
Itt egy másik, nem én írtam. Na, EZ nehezen érthető: [link]
2013. okt. 29. 22:48
 66/80 anonim ***** válasza:

Brainfuck  :D:D

Amúgy még mindig nem tudjuk, miért nem volt jó a Pascal-os és Delphi-s megoldás, amit linkeltem...

2013. okt. 29. 22:51
 67/80 anonim ***** válasza:
hiába kontrázol rá,rajtam de azt gondolom ezekkel valójában senkin nem segítesz,akit még érdekelt volna.lehet,hogy te professzor vagy,de hogy én nem az az egészen biztos és ne is kezelj úgy,mintha az lennék,vagy bárki itt.sajnálom,hogy nincs időd leírni érthető programozási nyelven a kódot.őszintén sajnálom! főleg azt,hogy egyáltalán időt szántam erre az egészre,hogy itt a valószínűleg sehová sem vezető kérdéskörökben részt vegyek.
2013. okt. 29. 22:55
 68/80 anonim ***** válasza:
hagyd már:D ne regisztrálja be az ötödik accját is..
2013. okt. 29. 23:23
 69/80 anonim ***** válasza:

"ilyen történetekből alakult ki és működik akár mai napig is.igazából, hogy kinek mi érdeke fűződne hozzá,hogy ezt értelmesen kivesézze,olyan tényleg nem sűrűn van,mert sokan mai napig ennek függvényében keresik a kenyerüket"

úristen te miről beszélsz...

2013. okt. 29. 23:27
 70/80 anonim ***** válasza:
16%
Most látom szép kört futott ez a topik. Pár emberke is tényleg ért a programozáshoz, biztos sok itt a kezdő, de sok itt a profi is köztetek.Amit viszont idelinkeltetek azok mind-mind elméleti dolgok.Kivéve zsomkovácsot,mert ő legalább dobott egy használhatóbb delphis megoldásokra utaló googles linket és egy Erlang kódot,amiből már egész szépen ki lehet indulni akár.A kérdés viszont tehát továbbra is delphiben kellene ahogy látom,mert senki sem bírta rá magát,hogy megírja a kódot.Mivel valóban nincs értékelhető és pont erre utaló megoldás a neten, használható,nem csak elméleti,nem gráfos,nem egyéb k+ nyelven írt,ezért erősen gondolkodom rajta,hogy megírom,de legalább arra vegye majd mindenki,akit érdekel a fáradtságot,hogy keresse meg akár szakszavak mentén a kódot,amit kiteszek valahová.Mert ha legalább van annyi vér a pucájában valakinek,hogy használja azt a nyamvadt google-t és tudja,hogy mi is ez,akkor biztos fog rá megoldást találni és az én kis kódomat is megtalálja majd, HA akarja. Ha erre sem veszi a fáradtságot,akkor magára vessen,mert még a programozás alapfázisain sincs túl az illető,akiből már biztosan nem lehet igazi programozó.Ennyit megteszek,bár nem szívesen teszem senkiért,mert az itt olvasott dolgok alapján,annyiban igaza volt itt egy-két emberkének,hogy nem vagytok jó fejek,hiába vagytok esetleg profik címszóra értelmezve.Senki sem érdemli meg ezt,amit teszek,de megteszem,mert nekem a pascal a delphi és a basic igen közel áll még mindig hozzám,pedig vén vagyok,mint az országút hozzátok képest.ennek a beszélgetéshalmaznak meg akkora értelme volt,mint egy lovat kergetni a szakadék szélén,ugye belátjátok,bármennyire is nehéz.sajnálom azt,hogy mi magyarok nem vagyunk egyáltalán megfelelően segítőkészek,még egy kisiskolással szemben sem megértőek.Lehet,hogy semennyit nem kottyant a kérdéskiíró a delphihez,sem a matematikához, sem a hozzá tartozó dolgokhoz, csak egyszerűen szeretné tudni,vagy beíratták egy ilyen suliba,ahová már csak melegedni jár, ő sem gondolta végig és csak túl szeretne rajta lenni,vagy csak hobbiból érdekli.Erre szerintem ti nem igazán gondoltatok,vagy ezt a részét nem is biztos,hogy volt időtök feltételezni.Egy szónak is száz a vége ott lesz a kód. Szólok mikor látható,aztán keresse meg HA akarja. El lesz vele,de ha igazán kitartó,akkor meg fogja találni biztosan.Ha csak poénból,vagy marháskodásból vetette fel a kérdést,de valójában tök süket hozzá,akkor sohasem fog rábukkanni sem a megoldásra, sem a forráskódomra.Ez rajta múlik,vagy azokon,akit érdekelt még.Erről ennyit, jó éjszakát mindenkinek!
2013. okt. 29. 23:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!