Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehetséges ezt a programo...

Hogy lehetséges ezt a programozási feladatot megoldani?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megoldani,ha nem túl komplikált,hogy az egész beírómezőben,bármilyen műveleti jelet írnak, sor előtt, sor(ok) után, szám(ok) előtt, szám(ok) után, akkor elvégezze a feladatot, tehát,hogyha beírom, pl:

12+23-4/6*8+12/7777+55-777*9999, akkor végezze el ezt a bonyolult műveletet és erről egy másik beírómezőben adjon pontos végeredményt. Nagyon sok időt rászántam, hogy megtaláljam a megoldást, mindenre jutottam, csak vagy az

eredményt nem tudtam kihozni, vagy a program nem működött megfelelően. Próbálkoztam a seltextet bevonni,a gettextlent, a sellengthet, másik ciklust, ami a -1-et helyettesíti be, akár e j változóba, kivonni, tömbök alá venni az edit1.text-et[edit1.selstart]-tal, kivonni, osztani szorozni, mindenféle kombinációt, kicserélni az edit1.texteket, edit1.seltextekre, de nem sikerült a feladatot megoldanom normális működő módon. Ebben szeretnék segítséget kérni, ha lehet természetesen forráskóddal mellékelve, mert úgy vélem, hogy ez annál komplikáltabb dolog lehet, hogy szóban megértsem, mit hogyan kell tennem, vagy milyen további, esetleges függvényeket kell, hogy bevonjak a programba, amivel ezt működőképessé lehet varázsolni. Előre is köszönök, minden segítséget és megoldást.

unit Unit1;

interface

uses

Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,

Dialogs, StdCtrls,Strutils, ExtCtrls;

type

TForm1 = class(TForm)

Edit1: TEdit;

Edit2: TEdit;

procedure Edit1Change(Sender: TObject);

private

{ Private declarations }

public

{ Public declarations }

end;

var

Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);

var sign:char;

i,w:integer;

begin

try

For i:=1 to length(edit1.Text) do

If not (edit1.Text[i] in ['0'..'9']) then

Begin

sign:=edit1.Text[i];

w:=i;

End;

Case sign of

'*': edit2.Text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) * strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

'/': edit2.Text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) / strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

'+': edit2.text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) + strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

'-': edit2.Text:= floattostr(strtofloat(LeftStr(edit1.Text,w-1)) - strtofloat(rightstr(edit1.Text,length(edit1.Text)-w)));

End;

except

On ECONVERTERROR DO BEGIN

end;

end;

end;

end.

2013. okt. 28. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:

RPN is elég lett volna a Warsaw helyett! Ugyanakkor,ha jól belegondolok,végül is mindegy honnan kezdődik. :))))

teccik!

loptam a kódot

2013. okt. 29. 19:48
 42/80 zsomkovacs ***** válasza:
Első tippem az, hogy semmit, mert hiányzik belőle pár include a ShellApi-ba, vagy minek hívták azt Delphi-ben. Amúgy meg újraindítja a gépet, ha jól sejtem.
2013. okt. 29. 19:58
 43/80 anonim ***** válasza:
Én szerintem a kérdező már rég nincs itt,az besértődött már az elején.Ha logikusan belegondoltok miért regelne másnéven akár ő,akár más,miért jönne vissza,hogy szopassuk? Úgyis többen vagyunk itt,legyűrjük kilóra,de azért mi jól elszórakozunk nem???Leginkább magunk között,de legalább mindenki gyakorol,vagy éppen csak forrong magában. :D
2013. okt. 29. 20:01
 44/80 anonim ***** válasza:
0%
én még be is vallottam,hogy nem vagyok delphi-s,kiderül,hogy ti is gerincek vagytok hozzá,ugyan kiszáltam egy időre,de piszkálja a csőrömet azért a kérdés és az itt zajló gagyiság is.nem fogom megoldani helyette, sem helyettetek továbbra sem a feladatot,hátha lesz mégis valaki aki már csak szórakozásból,vagy akár unalmában is megírja, azért is.de csalódtam és ugyanakkor kételkedem is ebben,mert akármilyen programnyelven is nyomjátok a történetet,akkor is incorrect arcok vagytok bármilyen oldalról is nézzük.ehelyett a sok felesleges baromkodás helyett,már valaki csak azért is nyomathatna ide egy kódot d-ben,hogy legalább ha valaki ebből vizsgázik,vagy felmerül valakiben egy hasonló kérdés,vagy cél,az legalább megtudja oldani.nem érdekes itt már senki.a kérdező sem érdekel.viszont az,hogy pont ez a feladat ebben a formában sehol nem szerepel a neten még példaként sem,az annál inkább idegesítő szerintem.maga az is elgondolkodtató,hogy miért csak a kérdezőben merült fel ennek a problémának akár az egyéni, akár a publikus megoldása és más nem vetette fel az interneten ezt a problémát se hazai, sem külföldi szájtokon.pedig ez egy jó vizsgafeladat is,vagy annak akár egy része is lehetne.örülnék neki,ha valaki legalább mások érdekét nézve idepörkölne egy forráskódot,mert én is kíváncsi lennék a szájalás helyett, inkább a megoldásra. márcsak azért is,mert a CP/M-es ügyködések,dos felületen mindig is visszatérő, bármennyire is furcsa,de kedves dolgok és emlékek voltak az életemben.ez pedig akár abba a projektbe is beillene,vagy hasznosítható lenne.ezért szerintem érdemes lenne,hogy többen megtudhassák,miként oldható meg a feladat.szerintem,ha itt vannak normális emberek és nem csak mindenkinek általában véve sz**ar napja van, akkor abbahagyhatnánk végre a pocskondiázást és összedobhatnánk végre egy használható source-ot.ennek biztos lenne értelme,más egyéb további cseszekedésnek és kibúvók keresésének biztosan nem.reménykedem,hogy azért mégis van köztetek olyan, aki megértőbb és nem gurult el a gyógyszere.
2013. okt. 29. 20:23
 45/80 SimkoL ***** válasza:
#37: Hazajöttem a szüretből, azt hittem, hogy sok volt a muskotályos törköly pálinka :) mivel elsőre nem nagyon értettem a kódot, most már úgy gondolom, hogy kevés mert így sincs semmi értelme. Poénnak k.rv@ jó, kb. olyan mint amikor egy majmot az írógép elé ültetnek és előbb-utóbb megírja az összes szépirodalmi klasszikust :) Ha felénk jársz vendégem vagy egy pofa aszútörkölyre mert feldobtad az estémet.
2013. okt. 29. 20:25
 46/80 anonim ***** válasza:
simkol bácsi,te sem vágod a kérdező által feladott történetet? mindenki irtózik ettől a feladattól,vagy netán kormánytitok,azt mondta a microsoft,hogy aki kiteszi,arra vérdíjat tűznek ki?? :d. kész röhej ez komolyan.már mióta szenvedünk itt feleslegesen ezzel.legalább gondolna valaki a többiekre.az lehet,hogy egy csodanap lesz?
2013. okt. 29. 20:39
 47/80 anonim ***** válasza:

nyugi már, 59es :)

senkinek nem okoz gondot, de csak nem állok neki legépelni.. majd hülye leszek

2013. okt. 29. 20:52
 48/80 anonim ***** válasza:
Nem vágod???Hát persze,hogy X-files szintű,a kérdező rárontott a világ gyenge pontjára.Ebből apám nemhogy egy CP/M-et,de egy új oprendszert,sőt akár egy világméretű univerzális google-t is megszégyenítő,csúcsgenerációs keresőmotort, apám inputokban és outputokban dúsgazdag robotot is fejleszthetsz.Hát mit képzelt ez az ürge,majd azt gondolja,hogy itt felfedezi,ahogy írták "Amerikát".Nem estünk mi a fejünkre,hogy egy ilyen TOP SECRET cuccot idefirkantsunk.Jó lenne,ha a nyúl vinné a vadászpuskát mi??Hát abból nem eszik itt a kis fráter!:D Ki ne merjétek adni apusok,mert nemcsak oba, hanem viki is ott leselkedik az ajtóban,a tek-kel együtt naprakész, percről perce.Még az hiányzik,hogy mindannyiunkat bevigyék a hosszú csücsülősre.:D Kőlle ez nektek?
2013. okt. 29. 20:52
 49/80 zsomkovacs ***** válasza:

LMGIFY:

[link]

2013. okt. 29. 20:56
 50/80 anonim ***** válasza:
0%
Hey itt van az egész gyakori kérdések fejlesztőgárdájától kezdve mindenki itt a sötét háttérben a moderátorral együtt.Arra várva epekedve, az idő függvényében,hogy mikor és melyikünk szólja el magát ebben az égető kérdésben.Abbana pillben,amikor valaki dob ide egy használható kimenetet,már megy is a CTRL-C CTRL-V az itt megbújó ip címekre, a nyomik beindulnak és már akár ma este,de legkésőbb holnap reggel,tea előtt,vagy kellemes teázás közepette,berregni fog a csengettyű és veheted a kszarosgatyád,vagy frissre mosott clothingodat és visznek a nagyfényű lámpion alá,hogy hogy merted kiadni a féltve őrzött,kvantumi és atom-közeli számításokat porba döngölő cupertitkokat.Nemá,ne csináljátok,mert böri lesz komcsira! :)))
2013. okt. 29. 21:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!