PHP programozás: megválaszolnátok néhány kérdést?
Egy böngészős játékhoz lenne.
Kezdő vagyok még!
A kérdéseim:
1. Hogyan tudnék egy másik WEBoldalon /tehát nem a gépemen/ lévő linket, ami egy változó értékű kódot tartalmaz megnyitni?
2. Hogyan lehet időközöket készíteni a rendszernek (azt akarom, hogy egymásutánban végezze)
3. Ezt több felhasználós váltakozással hogyan tudnám megcsinálni? (igen, multizni fogok vele)
4. A felhasználóknál, hogy melyik utasításnál tart, azt hogyan tudnám elmenteni?
Nekem PHP-t javasolták!
Olvasgatok, de fáj a fejem már tőle, és mindent találtam, de azt nem, ami kell.
Ha bármi kérdés van a kérdésemmel, szóljatok!
Jaaaa, szóval te PHP-ből akarsz vezérelni valamit, szimulálni egy felhasználót, aki bejelentkezik és csinál valamit.
Erre nem a PHP lesz a legjobb választás. Inkább valami scriptnyelv, pl. Python.
Azzal mennyi idő, mire megvalósíthatom az ötletet?
(Igazából nem az enyém az ötlet, csak aki kitalálta, és megvalósította PHP-ben, nem osztja meg a publikummal az alkotását, és szeretném én is megcsinálni)
Ha tudsz angolul + megvan a megfelelő logikád programozáshoz + önjáró vagy, akkor pár nap alatt össze lehet dobni, bármilyen nyelven.
Gyanítom ebből legalább a 2. hiányzik, ez viszont megnyújtja a dolgokat. Olvasgass az algoritmus fogalmáról, milyen építőkockákból épülhet fel. Gyakorold feladatok lépésekre bontását, algoritmusok írását. Aztán válassz egy nyelvet, és menj végig egy tutorialon a Hello World-től kezdve az OOP-ig. Így megismersz sok eszközt, amit alkalmazhatsz (változók, tömbök, etc.).
"Inkább valami scriptnyelv"
Igazad van, a PHP valóban nem scriptnyelv. Ja, de.
Ami azt illeti, egy böngészős játék - még ha mégoly gyenge is grafikailag - komoly kihívás. A php programozást nem pont ilyesmivel kellene elkezdeni tanulni.
Egy cukrász tanuló sem egy nyolcemeletes marcipánnal bevont, egyedileg formázott esküvői tortával kezdi gyakorolni a szakmát.
Magyarul: sok-sok gyakorlás, és tanulás után, több év gyakorlattal elkezdheted tervezni a játék alapjait.
Egy ilyen játék elég sok összetevőből áll. A backend rész, ami az adattárolásról, és kliens-szerver kommunikációról szól azt nyilván egy szerveroldali nyelven kell megírni (esetedben php), de a felhasználói interakciókat nyilván kliensoldali scriptek végzik (javascript vagy flash as). Szóval elég komplex feladat egy ilyen böngészős játék megvalósítása.
De ne add fel, 1-2 év alatt - ha elég kitartó és felkészült vagy - profi (na jó haladó :) php fejlesztő lehetsz.
Sok sikert!
"Ami azt illeti, egy böngészős játék - még ha mégoly gyenge is grafikailag - komoly kihívás. A php programozást nem pont ilyesmivel kellene elkezdeni tanulni.
Egy cukrász tanuló sem egy nyolcemeletes marcipánnal bevont, egyedileg formázott esküvői tortával kezdi gyakorolni a szakmát.
Magyarul: sok-sok gyakorlás, és tanulás után, több év gyakorlattal elkezdheted tervezni a játék alapjait.
Egy ilyen játék elég sok összetevőből áll. A backend rész, ami az adattárolásról, és kliens-szerver kommunikációról szól azt nyilván egy szerveroldali nyelven kell megírni (esetedben php), de a felhasználói interakciókat nyilván kliensoldali scriptek végzik (javascript vagy flash as). Szóval elég komplex feladat egy ilyen böngészős játék megvalósítása.
De ne add fel, 1-2 év alatt - ha elég kitartó és felkészült vagy - profi (na jó haladó :) php fejlesztő lehetsz.
Sok sikert!"
Köszönöm!
Bár én nem egy játékot akarok tervezni, hanem egy olyan rendszert, ami egy megadott listát követve építi a falvakat, és amint eléri a 2. falut, letöröl, és újraregisztrál.
Egyelőre a legnagyobb problémám már csak az lenne, hogy hogyan tudok betöltetni a rendszerrel egy olyan oldalt, ami nincs a gépemen.
Szia!(ha nem szereted ha neten tegeznek bocsi: Jó napot kívánok! ha ez sem jó Kezitcsókolom! XD)
A másik oldalon való emberszerű mozgáshoz a CURL-t ajánlom.
Jó lenne ha megírnád e-mailbe, hogy melyik játékhoz szeretnél robotot(most hogy említetted lehet hogy csinálok magamnak egyet), és tudok konkrét példával segíteni.
1. Nézd meg hogy be van e kapcsolva a php_curl bővítmény(ha saját szervered van), php.ini, keresd meg hogy php_curl, ha van előtte ; akkor szedd ki.
2. Indítsad el a CURL munkamemetet:
$ch = curl_init(' [link] //Ide a bejelentkezős oldalt rakd
3. Állítsad be a belépési adatokat:
$user = urlencode('SynSky65');
$pass = urlencode('titkosJszo18');
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 2/*mert 2 postolnivaló mezőnk van:userbox passbox*/);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "userbox=$user&passbox=$pass");
Az urlencode arra kell, hogy ne menjen át az adat a következő mezőbe, mert ha a felhasználó pl. 'user&foo=bar' lenne akkor csak annyi maradna belőle hogy user.
4. Állítsuk be a fájlt ahonnan betöltjük és ahova mentjük a sütiket:
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, "./abotu-$user");
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, "./abotu-$user");
5. Hajtsuk végre a műveletet:
$ohtml = curl_exec($ch);
Most a $ohtml változóban látod az oldal forrását.
Ez akkor működik ha a belépés szövegmező name-ja userbox a jelszóé pedig userbox.
Tudom hogy későn írtam, de most jöttem fel gykra.
E-mail címem: szgalgilisztaklcraft.tk(a 'giliszta' helyére @-t írj)
Szívesen segítek ha még kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!