Lehet-e string? : 'haziko 'a'''bb' 'a+b' 'a' 'b'
figyelj, nem tudom, milyen nyelv ez, de egy string így néz ki:
'haziko ' <- amikor idézőjelet nyitsz, azt zárni is kell.
Nem igazán értem, mit akarsz vele. Stringek konkatenációja (összeadása) így néz ki:
'haziko ' + 'a' + '' + 'bb' + 'a+b'(ez nem összeadás, itt a pluszjel a string része!!!) + 'a' + 'b' -> ez a fent felsorolt stringek és karakterek konkatenációja által a következő stringet adja vissza:
'haziko abba+bab'
de légyszi írd le, hogy MILYEN NYELV, illetve azt is ideírhatnád, hogy konkrétan MI A FELADAT.
A nyelv ismerete nélkül erre nem lehet választ adni.
"nem akarja ugy küldeni ahogy én szeretném..:/ szóval maj zárójellel választom el a különállókat. ( 'alma ) ( 'a'''bb' ) ( 'a+b' ) ( 'a''b' ) :D"
De 'a+b' szinte biztos, hogy string lesz. Azt gyanítom, hogy az 'alma-n kívül az egyik a másik kettő közül de nem a másik, és ez a ' beillesztése stringbe jelölés lesz.
Én szerintem nagyjából értem (/érteni vélem) a kérdést.
Akkor lehet string (karakterlánc, egy sornyi szöveg), ha ' (aposztróf) van az elején és a végén is.
Közben pedig nem lehet ' (aposztróf) mert az lezárná a stringet. Általában ha stringbe speciális funkcióval rendelkező karaktert kell írni, akkor valami escape karaktert szoktak használni (persze minden nyelvfüggő).
pl. 'Mc Donald's' nem helyes, mert lezárja az s előtt. De 'Mc Donald\'s' helyes lehet, ekkor \-t nem írja ki, csak az aposztrófot, és a végén lévő aposztrófot veszi "érvényesnek", tehát az a lezáró.
Ezek alapján:
'haziko' -egyértelműen az.
'alma' - szintén egyértelmű
'a'''b' - Nem az
'a+b' - Igen az
'a''b' - Nem az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!