A régi dos játékok milyen nyelvel lettek programozva?
Ne háborodj fel. Bár még operációs rendszert is csináltak rajta, a Pascal egy oktatásra és amatőröknek készített nyelv. Profik kíméljenek!
Bár téged is meg lehet érteni, mert nemcsak profik készítettek játékokat.
Ezeket mind használhatták:
...meg még többet is.
"a Pascal egy oktatásra és amatőröknek készített nyelv"
Hát a basic? Ha az nem felejtődött el, igenis, dúljon-fúljon SimkoL! Lehet, hogy nem néztem elég figyelmesen, de a Bábel-tornyon én sem találtam meg a kedvencemet, Gereöffy Árpiék BAPC (BAssPasC) nyelvét:
Hogy azután rajtuk meg rajtam kívül írt-e ebben még programot valaki, az fogós kérdés, de attól még truccolhatok... A nyelv egyébként zseniális, valami Turbo Assembler előfordító vagy mi, egyszerű makrógyűjteménynél mindenesetre több. Rövidebb és gyorsabb programokat tudtam benne írni, mint tiszta assemblyben -- ez csak azért nem világcsoda, mert ők értettek hozzá, én meg nem...
'Pascal egy oktatásra és amatőröknek készített nyelv.' Ezek után csak azt nem értem, hogy a Delphi-t XE5-ig miért is hozták fel. Pascal az alapja :)
Basic: Az első 'fizetős' programomat Basic-ben írtam 1988-ban. A másodikat Pascal-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!