Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A régi dos játékok milyen...

A régi dos játékok milyen nyelvel lettek programozva?

Figyelt kérdés
2013. okt. 20. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
C-ben ha minden igaz.
2013. okt. 20. 11:14
 2/8 ejbenjaro ***** válasza:
A mai modern nyelvek régi dos-os megfelelőivel... Egyébként meg nem mindegy? Te amúgy is csak a futtatható binárist látod belőle, amit aligha lehet az eredeti nyelvre visszafejteni. Sosem fogom megérteni az ilyen kérdések feltételének miértjét...
2013. okt. 20. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:
C és assemly
2013. okt. 20. 12:42
 4/8 iostream ***** válasza:
Assembly, C, Basic és gyakorlatilag bármi más ami elérhető.
2013. okt. 20. 15:23
 5/8 SimkoL ***** válasza:
Fel vagyok háborodva, hogy a Pascal-t kifelejtettétek. ASM betétekkel kiváló.
2013. okt. 20. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne háborodj fel. Bár még operációs rendszert is csináltak rajta, a Pascal egy oktatásra és amatőröknek készített nyelv. Profik kíméljenek!

Bár téged is meg lehet érteni, mert nemcsak profik készítettek játékokat.

Ezeket mind használhatták:

[link]

...meg még többet is.

2013. okt. 20. 22:22
 7/8 tabaki ***** válasza:

"a Pascal egy oktatásra és amatőröknek készített nyelv"

Hát a basic? Ha az nem felejtődött el, igenis, dúljon-fúljon SimkoL! Lehet, hogy nem néztem elég figyelmesen, de a Bábel-tornyon én sem találtam meg a kedvencemet, Gereöffy Árpiék BAPC (BAssPasC) nyelvét:

[link]

Hogy azután rajtuk meg rajtam kívül írt-e ebben még programot valaki, az fogós kérdés, de attól még truccolhatok... A nyelv egyébként zseniális, valami Turbo Assembler előfordító vagy mi, egyszerű makrógyűjteménynél mindenesetre több. Rövidebb és gyorsabb programokat tudtam benne írni, mint tiszta assemblyben -- ez csak azért nem világcsoda, mert ők értettek hozzá, én meg nem...

2013. okt. 20. 23:36
 8/8 SimkoL ***** válasza:

'Pascal egy oktatásra és amatőröknek készített nyelv.' Ezek után csak azt nem értem, hogy a Delphi-t XE5-ig miért is hozták fel. Pascal az alapja :)

Basic: Az első 'fizetős' programomat Basic-ben írtam 1988-ban. A másodikat Pascal-ban.

2013. okt. 21. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!