Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javaban hogy lehet meg tudni,...

Javaban hogy lehet meg tudni, hogy egy objektumra van-e még hivatkozás, vagy a jvm már teljesen kirakta?

Figyelt kérdés
2013. okt. 16. 09:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Pontosan mire gondolsz? Egy objektum addig él míg van rá egy hivatkozás. Te nem tudod, hogy milyen referenciát állítottál az objektumra, és azt akarod lekérdezni?
2013. okt. 16. 09:29
 2/14 iostream ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Ha tudod azonosítani az objektumot ahhoz, hogy lekérdezd a státuszát akkor legalább egy hivatkozás van rá.
2013. okt. 16. 10:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen, azt szeretném meg tudni, hogy milyen referencia van rá.
2013. okt. 16. 10:59
 4/14 anonim ***** válasza:

de milyen objektumra van milyen referencia?

ha ezt meg tudod mondani, megvan a referenciád (nem értem?)

2013. okt. 16. 12:04
 5/14 iostream ***** válasza:

Tehát, a kérdéssel ellentétben te nem arra vagy kíváncsi, hogy egy objektumra van-e referencia (mert a válasz az, hogy igen, van, különben nem tudnád, milyen objektumról beszélsz).

Te azt kérdezed, hogy egy adott, általad referenciával fogott objektumra honnan hivatkoznak még. Csak hogy tisztázzuk, hátha valaki ért ennyire a JVM-hez.

2013. okt. 16. 12:41
 6/14 anonim ***** válasza:

aha..

hát elméletben lehetséges, hiszen a gc honnan is tudná akkor, melyik ojjektum mehet a levesbe?

2013. okt. 16. 13:19
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha az 5. válaszoló felvetése a helyes, akkor van egy ötletem. Nem tenném rá a nyakamat, hogy működik Java-ban ( én csak C#-pal használom ), de hátha.

Van egy Reflectionnek nevezett képessége a programozási nyelvek egy részének. Ez azt tudja, hogy futási időben kiolvas/analizál DLL-eket, meta-datákat, objektumokat, stb ( ez azért nagyon perverz, mert elég sok olyan dolgot felborít, amit megtanultunk anno, hogy azt bizony nem lehet, pedig de, ha egy kicsit megkerüljük a dolgokat :) ).

Na most, elviekben lehetséges, hogy futási időben megmondd, ki/honnan hivatkozik egy adott objektumra/metódusra/változóra.

Indulásnak ezt tudom ajánlani. Nyilván utána kell nézni, hogy Java-ban, hogy van pontosan a reflection-özés. [link]

2013. okt. 16. 21:48
 8/14 anonim ***** válasza:
Ebben meg a Google már segít: [link]
2013. okt. 16. 23:26
 9/14 anonim ***** válasza:

"ez azért nagyon perverz, mert elég sok olyan dolgot felborít, amit megtanultunk anno, hogy azt bizony nem lehet, pedig de"

mondj egy ilyet légysziiii :)

2013. okt. 17. 01:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Például privát változókat/metódusokat elérni és mesterségesen kiváltani származtatás után? Nekem ez elég perverz. Sok helyen annyit tanítanak, hogy a privát adattagokat nem örökli a gyerek. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy de bizony örökli csak nem látható. Sőt, még többszörös öröklődés után is.
2013. okt. 17. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!