Javaban hogy lehet meg tudni, hogy egy objektumra van-e még hivatkozás, vagy a jvm már teljesen kirakta?
de milyen objektumra van milyen referencia?
ha ezt meg tudod mondani, megvan a referenciád (nem értem?)
Tehát, a kérdéssel ellentétben te nem arra vagy kíváncsi, hogy egy objektumra van-e referencia (mert a válasz az, hogy igen, van, különben nem tudnád, milyen objektumról beszélsz).
Te azt kérdezed, hogy egy adott, általad referenciával fogott objektumra honnan hivatkoznak még. Csak hogy tisztázzuk, hátha valaki ért ennyire a JVM-hez.
aha..
hát elméletben lehetséges, hiszen a gc honnan is tudná akkor, melyik ojjektum mehet a levesbe?
Ha az 5. válaszoló felvetése a helyes, akkor van egy ötletem. Nem tenném rá a nyakamat, hogy működik Java-ban ( én csak C#-pal használom ), de hátha.
Van egy Reflectionnek nevezett képessége a programozási nyelvek egy részének. Ez azt tudja, hogy futási időben kiolvas/analizál DLL-eket, meta-datákat, objektumokat, stb ( ez azért nagyon perverz, mert elég sok olyan dolgot felborít, amit megtanultunk anno, hogy azt bizony nem lehet, pedig de, ha egy kicsit megkerüljük a dolgokat :) ).
Na most, elviekben lehetséges, hogy futási időben megmondd, ki/honnan hivatkozik egy adott objektumra/metódusra/változóra.
Indulásnak ezt tudom ajánlani. Nyilván utána kell nézni, hogy Java-ban, hogy van pontosan a reflection-özés. [link]
"ez azért nagyon perverz, mert elég sok olyan dolgot felborít, amit megtanultunk anno, hogy azt bizony nem lehet, pedig de"
mondj egy ilyet légysziiii :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!