Mi kell a programozáshoz?
Figyelt kérdés
Első kérdésem mindenki felé. : 17 éves lány vagyok, aki eltervezte anno, hogy ő bizony infóval szeretne foglalkozni. Ez volt 11 évesen, amikor megkaptam az első számítógépem. Nevetséges volt, semmihez nem értettem, aztán szépen-lassan kezdtem beleépülni az informatika világába – ahogy minden velem egykorú is. Mivel olyan gimibe járok, hogy a nyelvtanulás a cél, és 2 nyelvet nyomatnak meg matekot, a többi tantárgy szinte elveszik, ahogy a számítástechnika is. Első évben még kivégeztük, aztán el is mentem belőle érettségizni (középszint, itt tovább nem tanítják). Pechemre nem sikerült, csak 76%-osra a végeredmény (100%-os szóbelivel. ), de mivel nem az én hibám volt, felajánlotta a suli, hogy újra csinálhatom, ugyanis képzeljétek, makrovírusos volt a gép, de jó, így az egyik feladatom elég szépen … értitek. Mindegy, mivel tudom, hogy infóhoz emelt szintű érettségi kell, aláírtam egy papírkát, hogy ezt én így elfogadom, és csak emelt szinten kívánok javítani. Igen, de az iskola nem tart semminemű felkészítést emeltinfóra… Érdekes. Szóval magán úton kell megtanulnom mindent, ami kell az érettségihez. Talán ezért is, meg hát azért is, mert nyílt vagyok/lennék a programozás felé, beiratkoztam egy tanfolyamra, F2 iskola internetes alkalmazásfejlesztő képzésére. Kérdem én azokat, akik komolyan programoznak, hogy milyen egyetemre kéne menni? (Elte, tudomén *hehe*), és, hogy mégis mikre lesz szükség, esetleg, hogy valaha fogom-e hasznát venni ennek az egész képzésnek, amit most csinálok. Tudom, hogy kitörölhetem vele, de mégis, ha az ember esetleg bekerülne egy ilyen egyetemre, ott honnan kezdik? Mi a követelményszint? Plusz miből lenne értelme emelten érettségizni, meg, miből mennyire számítanak az elért eredmények. Aha, ilyesmi felvilágosításokra lenne szükségem. Ilyen az élet; kislány nagy vágyakkal.2009. nov. 9. 22:04
12/13 A kérdező kommentje:
De, tiszta, és köszönöm:):)
2010. febr. 6. 18:21
13/13 anonim válasza:
Bár régi kérdés..., de szerintem a fő kérdésen van a hangsúly!
Tök mindegy milyen egyetemed, vagy papírod van...egy akarás kell, kettő kitartás kell, három érzék kell, ha az utóbbi annyira nem is adott, akkor tanulással/gyakorlással elérhető!
Plusz...kellenek szakkönyvek, ill. ott a net, ami szintén kell hozzá, h tanulni lehessen!
Ilyen egyszerű az egész, felesleges túl bonyolítani...korábban én is így tettem, h ez volt a vágyam...és majdnem sose értem, amíg nem azt néztem első sorban, hogy mit is akarok! Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!