Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem működik a Pascalom?...

Miért nem működik a Pascalom? (többi lent)

Figyelt kérdés

Mindent úgy csinálok ahogy kell, ahogy pl. más videóba mutatja, de nem megy a program. Tehát mikor beírom, pl, hogy:

Begin

WriteLn('xy')

End.

rámegyek a run/run-ra, vagy a compile-re, de először az jön ki, hogy mentsem el a programot, másnál meg lefutatja a programot. Miért?

És, ha elmentem a .pas file-t mivel tudom kinyitni?

De akkor melyiket töltsem le, hogy rendesen, úgy menjen mint másnak?

[link]

itt hova menjek? 32 bites win 7 és intel core 2 duo.

#programozás #Pascal #Free_Pascal
2013. okt. 9. 21:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

1. A .pas fájl egy szöveges fájl, bármilyen szövegszerkesztővel meg tudod nyitni, tudod szerkeszteni (Jegyzettömb, Notepad++, fejlesztőkörnyezet).

2. Ahhoz, hogy a Pascal program lefusson, le kell fordítani ("a gép nyelvére"), ebből keletkezik egy EXE fájl (Windows-on). Ez fog futni.

3. Ahhoz, hogy le lehessen fordítani a programodat, bizony fájlba kell menteni.

4. A fenti linken Intel/i386 csoportban a Win-es link kell neked.

2013. okt. 9. 21:33
 2/23 SimkoL ***** válasza:

Ha Pascal-lal akarsz kezdeni, és 'buta' vagy hozzá akkor ajánlom először a Turbo Pascal 6.-os verzióját van hozzá magyar nyelvű help is. Itt még mentened sem kell egy teszt futtatáshoz :) NONAME.000 néven, lefordítja, elfuttatja neked. Nem beszélve róla, hogy a magyar helpből sokat tanulhatsz, mivel szinte mindenhez van magyar nyelvű minta. Bár csak egy pár sor, de érthető.

Az az igazság nem tudom, hogy fut-e WIN-7 alatt, nekem csak XP-im vannak.

[link] az oldalam legalján megtalálod.

2013. okt. 9. 22:19
 3/23 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ő stikában megnyomta az F2-t, te meg nem. Biztos, hogy neki is mentve volt.
2013. okt. 10. 14:38
 4/23 A kérdező kommentje:

Hali! köszi az eddigi válaszokat.

1-es: fájlba tömörítettem, tehát lementettem, de így se fut. Vagy még valahogy exe-t kéne belőle csinálni?

Amúgy lementettem egy file-t ugyan evel a programmal, megnyitottam notepad-el, átírtam arra ahogy le van írva egy oldalon, hogy hogy kell legyen, elmentettem, megnyitottam, mentem a run/run-ra, de az jött ki, hogy compilating failed...

Pedig a program biztos jó.

2-es, köszi, ha nem oldódik meg, szrtem letöltöm. pedig

3-as: lehet, de nekem mi a baj? :S

2013. okt. 10. 16:10
 5/23 A kérdező kommentje:
*pedig én BIZTOS jól csinálok mindent
2013. okt. 10. 16:15
 6/23 anonim ***** válasza:

#1 vagyok:

Az EXE-t a fejlesztőkörnyezet megcsinálja neked, amikor a Run-ra mész. (Meghívja a fordítót; és ez a művelet lesz a compilation.) Ha compilation hibát kapsz, nézd meg a többi hibaüzenetet is, ahol leírja, mi a pontos hiba.

(És amit még kihagytam az #1-es hsz-ből: azért kell fájlba menteni, mert a fordító fájlból dolgozik.)

2013. okt. 10. 16:27
 7/23 A kérdező kommentje:
oke, de mert nem megy? :S
2013. okt. 10. 16:56
 8/23 A kérdező kommentje:
2-es, és hogy telepítsem. Mert kéri a cd-t, de daemontools-al nem tudok semmit berakni...
2013. okt. 10. 20:42
 9/23 SimkoL ***** válasza:
Nem kell teletíteni, csak bontsd ki és inditsd el a turbo.exe-t.
2013. okt. 10. 20:51
 10/23 A kérdező kommentje:
oke
2013. okt. 12. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!